Recept Danijele Pantić za veganski kolač
Voditeljka Danijela Pantić, koja već duži niz godina praktikuje ishranu koja isključuje sve proizvode životinjskog porekla, napisala je “Vodič za vegane” u kojem je sabrala na desetine recepata za slane i slatke poslastice.
Imajući u vidu da je u toku sezona jagoda, izdvajamo recept za sirovi brauni sa jagodama. Ukoliko više volite neko drugo bobičasto voće ili želite da eksperimentišete receptom, možete upotrebiti i maline, kupine ili ribizle.
Pročitajte: Danijela Pantić: Moj sin neće znati šta je čokolada
Sirovi brauni sa jagodama priprema se brzo i jednostavno, bez pečenja.
Sastojci:
- 2 šolje ovsenih pahuljica
- 2 šolje biljnog mleka
- šolja svežih urmi
- 100 grama otopljene veganske crne čokolade
- kašika kokosovog ulja
- 2 kašike putera od lešnika
- kašika rogača
- 1-2 šolje kokosovih ljuspica
- ½ štapića vanile
- na vrh noža himalajske soli
Priprema:
Urme očistite od koštica i potopite u vodu 30 minuta. Sameljite ovsene pahuljice u procesoru hrane i odložite ih u činiju. Ubacite urme u aparat i meljite minut-dva, a potom dodajte ostale sastojke, osim ovsenih pahuljica i mleka.
Meljite kratko i polako dodajte mleko i ovsene pahuljice, sve dok se ne formira čvrsta smesa.
Ako je smesa previše retka, dodajte kokosove ljuspice, ako je gusta, dodajte još biljnog mleka.
Pročitajte: Razlog više da bude omiljena - Voćka koju možete neograničeno jesti čak i kad ste na dijeti
Izlijte kolač u kalup obložen papirom za pečenje i ostavite da odstoji u frižideru dva sata.
Kada se brauni stegne, isecite ga na parčiće. Pre serviranja dodajte sveže ili smrznuto bobičasto voće: jagode, maline, ribizle ili brusnice.
Pročitajte još
Danas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)