Blistajte i tokom leta uz L'ADRIA kozmetiku

Blistajte i tokom leta uz L'ADRIA kozmetiku

Autor: | 21/06/2024

0

Koža se menja s godinama, samim tim i njene potrebe, što je posebno vidljivo na licu, gde bore postaju izraženije. Uz to, leti, zbog delovanja sunca i vrelog i suvog vazduha, ona može postati izrazito suva. Kako biste sprečili iritaciju i crvenilo, potrebno je da kožu lica tokom letnjih meseci hidrirate laganijim kremama. Najbolje je da odaberete one gelaste strukture koje se brzo upijaju. Koža će zahvaljujući njima biti mekana i glatka, manje sklona pucanju i isušivanju, dok će bore biti manje izražene, a i proces starenja će se usporiti. Optimalna hidratacija pomaže i u održavanju zaštitne barijere kože, sprečava gubitak vlage i ulazak nečistoća, smanjuje pojavu akni i iritacija.

Promo

 
 

Da bi koža ostala blistava i glatka, osim hidriranja, potrebna joj je i zaštita od sunca. Upotreba krema sa visokim zaštitnim faktorom (SFP) preporučuje se svakodnevno, čak i ako je oblačno. Sunčevi UV zraci mogu oštetiti kožu i uzrokovati prerano starenje. Izbegavajte izlaganje suncu, naročito tokom najtoplijeg dela dana, a kada to ne možete da izbegnete, koristite potom hidratantnu kremu ili losion kako biste koži nadoknadili izgubljenu vlagu.

Visoke temperature izazivaju pojačano znojenje, što takođe može uticati na brže isušivanje kože, kao i suv vazduh i jak vetar. Dugotrajni boravak u klimatizovanim prostorijama takođe joj ne pogoduje.

Promo

 

Pored spoljašnjeg, veoma je važno i hidriranje iznutra, kao i pravilna ishrana. Zaboravite na industrijski prerađenu hranu, obroke bazirajte na sezonskom povrću i voću, koji će vam obezbediti dovoljno vitamina, minerala i antioksidansa. Konzumirajte citruse, zeleno povrće, integralne žitarice, orašaste plodove. Sve ove namirnice pospešuju stvaranje kolagena i štite kožu od štetnih sunčevih zraka.

Dva do tri litra vode dnevno obezbediće vam hidriranost, a možete piti i zeleni čaj koji je bogat anioksidansima. Budite fizički aktivni, to će pospešiti cirkulaciju pa će ćelije dobijati dovoljno kiseonika.

Promo

 

Bar jednom nedeljno uradite piling lica, time ćete sa kože ukloniti mrtve ćelije što će poboljšati apsorpciju preparata koje nanosite na nju. Održavanju zdrave kože pomaže i redovno čišćenje blagim ili neutralnim sredstvima. Efekat krema biće pojačan ukoliko u dnevnu rutinu uvedete i serume bogate antioksidansima i hranljivim sastojcima, koji će lice dodatno nahraniti i pobošljati teksturu kože.

Promo

 
 

L’ADRIA Regenerative Cream podržava procese regeneracije kože. Ova krema odgovara i najosetljivijoj koži, hidrira je, poboljšava joj elastičnost i smiruje crvenilo. Bogata je antioksidansima, vitaminom E i karzoinom. Sadrži i ši-buter koji obnavlja lipidnu barijeru, kao i adenozin koji stimuliše sintezu kolagena.

L’ADRIA Instant Revitalizing Serum može se koristiti kod svih tipova dehidrirane kože. Ostvaruje vrhunski efekat hidratacije bez lepljivog osećaja koji je čest kod jednostavnijih seruma s hijaluronom.

Promo

 
 

Svi L'Adria proizvodi osim na www.ladria.rs od sada su po uvek povoljnim cenama dostupni u prodavnicama dm.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo

Pročitajte još