Šibicar hoće da bude Srbin, ali nije... Glumac javno izneo salvu uvreda na račun Kusturice, svađa eskalirala

Šibicar hoće da bude Srbin, ali nije... Glumac javno izneo salvu uvreda na račun Kusturice, svađa eskalirala

Autor: | 29/04/2024

0

Emir Kusturica dobio uvrede od glumca

Slavni francuski glumac Žerar Depardje priveden je jutros u parisku policijsku stanicu kako bi bio saslušan zbog optužbi dveju žena da ih je seksualno napastvovao.

Photo by Andreas Rentz/Getty Images

 

Vest o privođenju glumca prenela je TV stanica BFMTV, da bi potom i agencija AFP, pozivajući se na dobro obavešteni izvor, navela da je slavni umetnik u policijskoj stanici radi ispitivanja, jer su ga još dve žene optužile za nedolično ponašanje i seksualni napad.

Međutim, ovo nije prvi put da se glumac nađe u centru skandala. Davne 2018. godine jedna francuska mlada glumica optužila ga je za silovanje, što je on negirao, a optužba je brzo odbačena. 

Pročitajte: Žerar Depardje u policiji - Saslušanje zbog optužbi za silovanje koleginice

Osim problema sa zakonom, Žerar Depardje imao je žestok problem i sa srpskim filmskim rediteljem Emirom Kusturicom.

Naime, kada je Emir Kusturica sa svojim filmom „Na mlečnom putu” bio u Veneciji, izjava francuskog glumca Žerara Depardjea na njegov račun ostala je upamćena do dana današnjeg.

- Kusturica je običan prevarant, šibicar, on je fikcija, lažov - rekao je Depardje za „La Republiku”, a onda je nastavio da ređa uvrede.

- Nije popularan, kao što želi da se dokaže. On hoće i da bude Srbin, ali nije. On je jedna mora od lika, sve je kod njega lažno - nije štedeo „municiju” čuveni glumac.

Francois Durand/Getty Images

 

Depardje je rekao da je i svoju koleginicu Moniku Beluči upozorio na Kusturicu.

- Rekao sam joj da je apsurdno da radi s njim. Dobro je poznajem, ona je vrlo pametna žena, lepa, senzualna, ne mogu da shvatim kako je prihvatila da snima film sa takvim jednim tipom - rekao je Depardje i dodao da Kusturca „nema sintezu”.

- Kod njega ništa ne postoji osim obmane i laži - nije odustajao glumac, a onda poručio da o Kusturici više ne želi da priča, preneo je tada Blic.

Ubrzo je stigao odgovor od Emira Kusturice na salvu uvreda čuvenog glumca.

- Zamislite kada bih ja rekao za Depardjea - da je raspadnuti alkoholičar, prevarant koji je zbog poreskih olakšica, a ne iz ljubavi prema ruskoj kulturi, uzeo ruski pasoš, da je nemoralna drtina koja ne može da izdrži istinu kako Rusi vole moje filmove i muziku koju sviram, kao uostalom i Francuzi.

Pročitajte: Za tri života nećete pogoditi čime se bavi - Evo kako danas izgleda dečak iz filma Otac na službenom putu

Emir je potom nastavio.

- Zamislite kada bih ja za Depardjea rekao da se od dopadljivog mladića pretvorio u bačvu i da nema pintera koji bi mogao da zapuši sve rupe na koje curi mešina jedna, da je umesto pi..nja u prvoj klasi „Air Fransa” upravo iza sebe ostavio g.vno, kleptoman jedan koji svoje radničko poreklo potvrđuje tako što glasa za Sarkozija, a kada završi reklamu za špagete, krade posuđe od rekvizitera - piše portal „Iskra”.

- Zamislite kada bih ja za Depardjea rekao da je sve žene sa kojima je živeo navukao na alkohol i da im je ostavio isto ono što je iza njega ostalo u prvoj klasi „Air Fransa”.

Ata Images/Antonio Ahel

 

Da nije znao da upravlja motorom, nego je na prvoj okuci razbio nos, i da mu je tada pukao mehur i zato p*ša po avionima i po poznanicima, da su mu iz ruku ispadale guvernale motora kao porodice koje je zasnovao i posle uništio.

Da su mu od glume ostali samo papirići, kao idioti, koje kači po kolegama jer ne može da upamti tekst, tikvan jedan, da li bi to bilo fer?

Mislim da ne bi, jer čak kada bih tako mislio, ne bi bilo dobro da to izgovorim - kazao je tada Emir Kusturica, reagujući na žestoke uvrede.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Antony Jones/Getty Images