Nije sam na Uskrs: Nikoli Rokviću se na hodočašću priduružila supruga Bojana i njihovo troje dece

Nije sam na Uskrs: Nikoli Rokviću se na hodočašću priduružila supruga Bojana i njihovo troje dece

Autor: | 05/05/2024

0

Nikola Rokvić pre dve nedelje krenuo je na hodočašće dugo 1.060 km, od Beograda do Egine.

Namera mu je da stigne peške do manastira Nektarija Eginskog, a u taj poduhvat se upustio kako bi sakupio sredstva za pomoć deci koja su onkološki pacijenti.

Instagram

 

Otkako je krenuo put Grčke, Nikola Rokvić se redovno oglašava putem društvenih mreža, izveštava gde se nalazi i prenosi utiske sa putovanja koje iz dana u dan dobija sve veću podršku javnosti.

Pročitajte: Naša mala pravoslavna porodica - Ovako je Nikola Rokvić proslavio rođendan sina Simeona FOTO

- Pomaže Bog, dragi ljudi. Današnji dan je specifičan, četiri kilometra idem po blatu. Koliko god da sam se mučio na asfaltu, ipak od goreg ima gore. Sad su mi već mokre noge, ali dobro. Idemo dalje, nema odustajanja – saopštio je Nikola u svom poslednjem obraćanju.

Iako do cilja ima još dosta hoda, a samim tim i prepreka koje treba savladati, na današnji dan beskrajno je srećan.

Nikolina supruga Bojana Barović i njihovo troje dece: Leona, Simeon i Angelina, otputovali su u Grčku kako bi ga tamo dočekali. Pre polaska na put Bojana je dala izjavu u kojoj je nagovestila i drugačiji razvoj situacije.

- Nećemo biti bez njega ni ovaj Vaskrs, već ćemo se naći na putu. Doći ćemo do njega gde god on bude bio u tom momemntu.

- Dva dana ćemo ga pratiti, a u njegovim pauzama se družiti, pošto on ima određenu satnicu koliko u toku dana pešači – rekla je Bojana.

Za porodicu Rokvić Uskrs 2024. godine osvanuo je na najlepši mogući način. Zagrljeni, srećni i nasmejani, pozirali su u hramu jedne crkve u blizini Kumanova, gde se Nikola trenutno nalazi.

 

 

„Pronađen”, kratko je poručila Bojana Barović u opisu fotografija koja na najbolji način simbolizuje Uskrs, najveći hrišćanski praznik.

Komentari (0)

Loading
Milan Petrović Miloš Rafailović/ATA Images

Slične Vesti