Postala je glumica da bi sačuvala brak, a onda je na vrhuncu slave nestala: Ovo je Ljiljana Lašić (77) danas

Postala je glumica da bi sačuvala brak, a onda je na vrhuncu slave nestala: Ovo je Ljiljana Lašić (77) danas

Autor: | 27/06/2024

0

Prošlo je tri i po decenije otkako je serija “Bolji život” premijerno prikazana. Od tada je mnogo puta reprizirana i uvek iznova nalazila put do gledalaca.

Promo

 

Tako je i danas, kada se “Bolji život” po ko zna koji put emituje. Starije generacije prate je s nostalgijom, mlađe prvi put otkrivaju neke divne glumce.

Među njima je i Ljiljana Lašić, koja je tumačila Lelu, suprugu profesora matematike Terminatora, sa kojim glavna junakinja Emilija Popadić ima aferu.

Pročitajte: Nesuđena Emilija Popadić - Ova poznata glumica odbila je glavnu žensku ulogu u Boljem životu

Ljiljana Lašić, jedna od najvećih zvezda bivše Jugoslavije, rođena je 1946 godine u Kragujevcu, ali je ceo život provela u Beogradu.

– Prvo sam upisala arhitekturu. Suprug Vladislav se, kao arhitekta, bavio scenografijom za filmove. Shvatila sam da bi u tim uslovima moj brak propao, pa sam, u želji da uskladimo ritam kretanja, položila prijemni na Fakultetu dramskih umetnosti – rekla je svojevremeno Ljiljana koja je studirala sa Petrom Božovićem, Cecom Bojković, Brankom Milićevićem Kockicom...

Pozorište Slavija

 

Ljiljana Lašić se udala mlada, tek što je postala punoletna. Na trećoj godini fakulteta rodila je sina Đorđa.

Od profesije, ipak, nije odustala. Na televiziji je nismo viđali onoliko koliko je zaslužila, ali je zato decenije provela na pozorišnim daskama.

Ogromnu popularnost donela joj je uloga kućne pomoćnice Tine, u kultnoj seriji “Pozorište u kući”, a naklonost publike potvrdio je i “Bolji život”.

Pročitajte: Preminula glumica iz Boljeg života, obožavali smo je...

U jeku slave Ljiljana Lašić se povukla iz javnosti. Nastavila je da se bavi glumom u pozorištu, a bogato iskustvo pretočila je u dramske tekstove koji su “prerasli” u predstave. Autor je i zbirke pesama “Razgovor sa knezom”.

Prijatelji i poznanici Ljiljane Lašić opisuju je rečima “bila i ostala dama”, a ona je u jednom od retkih intervjua koje je dala proteklih godina otkrila da joj je na prvom mestu porodica, a pre svih unuka Jovana.

Pozorište Slavija

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Bolji život screenshot

Pročitajte još

Najnovije vesti