Neobična ljubavna priča Damira Mikeca: Od lepe Melise nekad su ga delili okeani, a onda su počeli da žive pravu bajku

Neobična ljubavna priča Damira Mikeca: Od lepe Melise nekad su ga delili okeani, a onda su počeli da žive pravu bajku

Autor: | 30/07/2024

0

Ljubavna priča Damira Mikeca dostojna je Holivuda

Damir Mikec osvojio je svoju drugu olimpijsku medalju. Pre tri godine u Tokiju bio je srebrni, a ovog puta u Parizu, u tandemu sa Zoranom Arunović „upucao je” zlato.

Proslavljeni strelac rođen je 1984. u Splitu i u skladnom je braku sa lepom Melisom, koja je poreklom iz El Salvadora. Njihova ljubavna priča dostojna je Holivuda.

Profimedia

 

Supruga Damira Mikeca takođe se bavi streljaštvom i predstavljala je svoju zemlju na Olimpijskim igrama. Upoznali su se 2005. na jednom takmičenju u Atlanti.

Pročitajte: Prva medalja za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu - Zorana Arunović i Damir Mikec upucali zlato!

- Posle mesec dana od prvog viđanja u Americi, sreli smo se u Minhenu na Svetskom kupu i tada shvatili da smo jedno za drugo – otkrio je Damir svojevremeno.

Ali, problem su bili kilometri, čak osam i po hiljada, koliko deli Srbiju i El Salvador. Ljubav se u početku odvijala na daljinu, preko mejla, jer je to tada bio najpristupačniji način komunikacije. Nije bilo Skajpa, Vajbera i ostalih sličnih dometa tehnologije, a telefon je bio skup.

 

 

- Moram da priznam da sam dva puta mesečno Melisu krišom zvao iz kluba. Nikome nije bilo jasno zašto su toliki računi. Nekoliko puta su se žalili, ali sam ostao neotkriven – otkrio je Mikec uz osmeh u jednom intervjuu za HELLO!

- Dešavalo se da se dve godine ne vidimo, jer su naša takmičenja vrlo skupa, pa na neko ne odem ja, na neko ona. Kad se nađemo, provedemo zajedno tih pet-šest dana, ali nije moglo zauvek tako.

Damir Mikec/Charles McQuillan

 

U istom razgovoru za naš magazin lepa Melisa je dodala:

- Onda smo 2009. godine rekli „probaćemo da vidimo kako funkcionišemo”, pa je Damir došao kod mene. Dva meseca je proveo u mojoj porodici.

Odmah su ga zavoleli.

- Stvarno se super slagao i sa njima, i sa mamom i bakom. Baka nije znala engleski, ali mu je svaki dan davala drugo voće, karakteristično za El Salvador, i učila ga kako se zove.

- Tih nedelja shvatili smo da se naši temperamenti odlično slažu, a na dan Damirovog povratka kući pričali smo kako bi bilo kad bih se preselila u Srbiju – otkrila je Melisa.

Damir Mikec/Charles McQuillan

 

- Kada mi je pola godine kasnije, u maju 2010, rekao „dođi”, ja sam krenula. Najveću bojazan osećala sam zbog jezika, jer mi je rekao da je srpski vrlo težak. Računala sam da ću ga nekako naučiti, a ako i ne uspem, s njim ću pričati na engleskom.

Pročitajte: Novak Đoković otvorio vrata kuće u Marbelji - Imali su 1 pravilo za uređivanje, komšije otkrile i koje

Uspeli su. Posle 10 meseci zajedničkog života priredili su dva venčanja – u Beogradu i Salvadoru. Sin Milan Rikardo svet je ugledao 2015, a pet godina kasnije i ćerka Mia Vanesa.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Profimedia

Najnovije vesti