Kad Antonela zamesi: Mesijeva rođendanska torta ne prestaje da se komentariše, ovo je razlog FOTO

Kad Antonela zamesi: Mesijeva rođendanska torta ne prestaje da se komentariše, ovo je razlog FOTO

Autor: | 03/09/2024

0

Kažu da su oni najveći i najuspešniji zapravo najjednostavniji i najskromniji, a Lionel Mesi je pravi primer te rečenice.

Rekorder po broju osvojenih Zlatnih lopti, smatra se za najboljeg fudbalera svih vremena a da li ste znali kako izgleda Mesijeva torta za rođendan? 

Photo by Pascal Le Segretain Getty Images via Guliver

 

Upravo najjednostavnije moguće i za pripremu i što se izgleda tiče. Rođendani dece, supruge i njegov su dani u godini kada sebi dozvoli neki „slatki greh” pa pojede parče torte.

Fotografija sa 36. rođendana proslavljenog sportiste danima je glavna tema društvenih mreža, te se neretko mogu pronaći pošalice na račun toga kako izgleda Mesijeva torta za divan dan.

Naime, u pitanju je tart sa jagodama koji osvežava i zasladi taman toliko da se ne pretera sa šećerom, a Antonela ga obožava jer je jednostavan za pripremu.

Mesijeva torta - recept ćete već sutra isprobati

A evo recepta kako biste i vi isprobali omiljeni slatkiš najboljeg fudbalera na svetu.

Sastojci: 

Testo

200 g brašna

100 g hladnog putera, naseckanog

20 g šećera u prahu

hladna voda, za povezivanje sastojaka

malo soli

Instagram

 

Fil

500 ml mleka

3 žumanceta

80 g šećera

30 g kukuruznog brašna

1 štapić vanile

200 ml slatke pavlake (umućene)

2 korpice (500 g) svežih jagoda, skinute peteljke, oprane i prepolovljene

2 supene kašike džema od jagoda ili voćnog želea

Pročitajte: Klubove menja ali ženu nikad - Mesi i prelepa Antonela imaju ljubavnu priču iz bajke, ovo je stvarno retkost

Priprema:

Staviti sve suve sastojke u mikser i izmutiti. Dodati puter i mešati dok smesa ne počne da se mrvi.

Postepeno dodavati vodu i oblikovati smesu u kuglu.

Izmesiti testo par puta i ohladiti u frižideru 1 sat.

Izvaljati testo na debljinu od 3 mm i složiti ga u podmazanu modlu za tart prečnika 26 cm. Izbuškati testo viljuškom.

Prekriti testo papirom za pečenje i posuti pirinčem ili pasuljem da se tart pritisne. Peći 15 minuta na 180°C. Izvaditi pasulj i peći još 5 minuta. Ostaviti testo da se ohladi.

Preseći štapić vanile i dodati ga u mleko. Polako prokuvati mleko kako bi upilo aromu vanile. Umutiti žumanca i šećer, a zatim dodati kukuruzno brašno i dobro sve izmešati da se dobije glatka smesa.

Izvaditi štapić vanile iz mleka i sipati ključalo mleko u smesu jaja uz energično mešanje. Vratiti smesu u šerpu i prokuvati, uz redovno mešanje drvenom varjačom, da se smesa zgusne.

Preliti smesu za fil u činiju i prekriti providnom folijom (folija mora da dodiruje površinu fila kako se ne bi stvorila korica).

Ostaviti smesu da se ohladi. Kada se smesa ohladi, pažljivo umešati pavlaku.

Filom napuniti testo za tart i preko poređati jagode. U maloj šerpi (ili mikrotalasnoj) zagrejati džem i supenu kašiku vode pa krčkati par minuta. Premazati jagode sirupom kako bi dobile lep sjaj.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić Photo by Michael Steele/Getty Images