Kusturica i Nele nekada su bili nerazdvojni, a danas... Muzičar otkrio pravu istinu o njihovom odnosu

Kusturica i Nele nekada su bili nerazdvojni, a danas... Muzičar otkrio pravu istinu o njihovom odnosu

Autor: | 11/09/2024

1

Nele Karajlić na javnu scenu zakoračio je pre više od četiri decenije. Sve što je uradio zajedno sa svojim bendom „Zabranjeno pušenje”, ali i kao televizijski autor, s godinama samo dobija na aktuelnosti i značaju.

Zoran Mandić/ATAImages

 

Proslavljeni Sarajlija od najranije mladosti u ljubavi je sa Sanjom Bjelanović. Venčali su se davnih dana i dobili dvoje dece. Ćerka Jana je veterinar, dok je sin Srđan završio marketing i komunikaciju, a zanima ga i filmska režija.

Pročitajte: Nijedna nije kao ona - Nele Karajlić 40 godina voli samo nju, znaju se još iz školskih dana (foto)

Multitalentovani umetnik je pre desetak godina preživeo težak infarkt, nakon čega je rešio da smanji poslovni tempo. U međuvremenu je napisao tri romana iz trilogije „Fajront u Sarajevu”, a održao je i zapažene koncerte zajedno sa Stefanom Milenkovićem.

Pre nego što se suočio sa ozbiljnim srčanim problemima, Nele Karajlić je obišao svet sa bendovima „Zabranjeno pušenje” i „No Smoking Orchestra”. Osim što je sarađivao sa Emirom Kusturicom, Nele se intenzivno družio sa čuvenim rediteljem, koga poznaje još iz rodnog grada.

Anthony Jones/Getty Images

 

- „No Smoking Orchestra” bio je moja najveća ljubav i najveća kreacija. To je koncept u kome sam se do sada najviše ispoljio, dao najbolji deo sebe, i kao osnivač, i kao autor i izvođač. Taj deo mog života i dalje smatram najuzbudljivijim i najzanimljivijim.

- To je bio period u kome smo, svi zajedno, i Emir, i bend, i ja, uspeli da našu muziku nametnemo celom svetu i da je oni prihvate s bezrezervnim oduševljenjem - rekao je Nele u jednom intervjuu.

Kad i zbog čega su on i Emir Kusturica prestali da razgovaraju, nijedan od njih dvojice nikada nije detaljno obrazložio. Tek pre nekoliko godina proneo se glas da su ne samo okončali saradnju već i prijateljstvo.

Pročitajte: Ovo je tajanstvena žena Emira Kusturice - Brak dug preko 40 godina odoleo je svim iskušenjima

- Razišli su nam se putevi, što je i normalno. Čovek je negde zajedno, a negde skrene levo ili desno - priznao je Nele, gostujući u emisiji Snežane Dakić na televiziji Hype.

Instagram screenshot

 

- Ne čujemo se i ne viđamo se. Svako ima neku svoju, kako bih je nazvao, sudbinu - zaključio je legendarni muzičar.

 

Komentari (1)

Loading
Eva Čubrović Miloš Tešić/ATA Images

Najnovije vesti