Čuveni doktor otkriva: Prema mišljenju vrhunskih onkologa Kejt verovatno ima rak...

Čuveni doktor otkriva: Prema mišljenju vrhunskih onkologa Kejt verovatno ima rak...

Autor: | 25/03/2024

0

Bolest Kejt Midlton pod lupom vrhunskih lekara

U petak uveče Kejt Midlton konačno je prekinula sve spekulacije u vezi sa svojim “misterioznim nestankom”. Nažalost, obistinile su se crne slutnje nekih da je zdravstveni problem sa kojim se suočava ozbiljniji nego što mislilo.

Princeza od Velsa otkrila je da ima rak, a javnost, koja se zabrinula i šokirala posle ove vesti, ostala je uskraćena za detaljnije informacije. Nije precizirano koja vrsta kancera je u pitanju, što je ponovo pokrenulo razna pitanja i priče.

Profimedia

 

Iako su joj sada neophodni mir, podrška i razumevanje, debate o njenom zdravstvenom stanju se nastavljaju. Ugledni doktori već su podelili svoja mišljenja sa najgledanijim televizijskim kanalima, ali sve je u domenu pretpostavki. Istinu zna samo njen medicinski tim.

Pročitajte: Evo gde se trenutno nalazi Kejt Midlton - Mesto je mirno i lepo, ali stručnjaci smatraju da nije dobro za oporavak

Doktor Mark Sigel, profesor medicine na “NYU Langone Medical Center” i saradnik kanala “Fox News”, razgovarao je sa više svojih kolega o dijagnozi koju ima Kejt Midlton i na osnovu dostupnih informacija izveo neke zaključke.

- Prema mišljenju vrhunskih onkologa sa kojima sam razgovarao, ona verovatno ima ili rani rak debelog creva, koji je uklonjen, ili rani rak jajnika, materice ili grlića materice, koji je slučajno pronađen.

Fox News

 

Ranijih godina spekulisalo se da Kejt ima Kronovu bolest, hronično inflamatorno oboljenje creva koje utiče na sluznicu digestivnog trakta.

- Ta bolest u velikoj meri povećava rizik od raka debelog creva ili creva - objašnjava Sigel.

Kejt je imala tešku operaciju abdomena u januaru. Prema “Crohn's and Colitis Foundation”, čak polovini pacijenata koji imaju Kronovu bolest u nekom trenutku je potrebna operacija kako bi se ublažili simptomi. Takav zahvat zahteva duži oporavak, kaže doktor.

Takođe, nisu isključeni ginekološki problemi.

- Možda je nešto otkriveno na jajnicima, materici ili grliću materice, neki lokalni kancer koji je uklonjen - kaže Sigel.

Ciste na jajnicima mogu se otkriti tokom rutinske kontrole i ukloniti laparoskopski, a kancer se često otkriva kasnije, rekao je doktor. Takođe, hemoterapija koja se primenjuje u ranoj fazi raka debelog creva ne izaziva uobičajeni gubitak kose.

Profimedia

 

O kojoj god vrsti kancera da je reč Sigel se nada da je prognoza dobra.

- Ja sam, nažalost, dijagnostikovao mnogo karcinoma, ali ako se otkriju u ranoj fazi, izgledi za izlečenje su veliki.

I činjenica da je Kejt trenutno na preventivnoj hemoterapiji uliva nadu, zaključio je doktor.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Profimedia

Slične Vesti

Najnovije vesti