Umesto bresaka možete upotrebiti nektarine
Sastojci za 10 osoba:
• sok od dva limuna
• dve kutije Jaffakeksa
• 250 g putera
• malo soka od breskvi
• 100 g listića badema
• 400 g neslanog švapskog sira
• 200 g šećera u prahu
• ½ l slatke pavlake
• dve kesice vanilin šećera
• dve kesice fiksa za šlag
• kesica svetlog preliva za kolače za
pola litre tečnosti
• 1/8 l soka od pomorandže
• listići nane za ukrašavanje
• ulje za podmazivanje kalupa
Sameljite keks, pomešajte ga sa umućenim puterom i polovinom listića badema. Dodajte onoliko soka od breskvi koliko je potrebno da zamesite testo za podlogu. Rasporedite masu na uljem podmazanom kalupu za tortu. Ostavite da se stegne. Umutite pavlaku da dobijete čvrst šlag. Pri mućenju dodajte fiks za učvršćivanje šlaga. Odvojte deo šlaga za ukrašavanje, a ostatak postepeno pomešajte sa švapskim sirom prethodno umućenim sa šećerom u prahu. Polovinu nadeva rasporedite preko podloge u kalupu. Oljuštite breskve, isecite ih na kriške i poprskajte sokom od limuna. Ostavite deo za ukrašavanje, a ostatak rasporedite preko nadeva u kalupu. Preko voća stavite drugi deo nadeva i poravnajte. U međuvremenu prema uputstvu na kesici skuvajte sa sokom od pomorandže preliv za kolače i čim se prohladi, njim premažite tortu. Ukrasite je šlagom, kriškama breskvi i listićima badema i nane.
Priredila: Sandra A. Rilak
Pročitajte još
Pevač sa inženjerskom diplomom, Mirza Selimović završio je težak državni fakultet
Mirza Selimović ima diplomu Građevinskog fakulteta
20/12/2025
Saznajte višeUdala se Žizel Bundšen, intimno venčanje u porodičnom domu
Udala se Žizel Bundšen za dugogodišnjeg partnera
20/12/2025
Saznajte višeStrahinja Uhrin punoletan! Sanja Marinković objavila porodičnu fotografiju: Nas troje
Strahinja Uhrin proslavio punolestvo
20/12/2025
Saznajte višeSergej i Kristina Ćetković ovako slave krsnu slavu, niko ne sedi za stolom
Sergej i Kristina Ćetković slave Svetog Nikolu
20/12/2025
Saznajte višeŽeljko Joksimović oduševio! Premijera večeras u 20:12h
Željko Joksimović snimio duet sa Sašom Matićem
20/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)