Sastojci:
- 16 piškota
- 2,5 dl mleka
- 1 instant kapućino od čokolade
- 2 žumanceta
- 120 g šećera u prahu
- 1 pomorandža
- 2 dl slatke pavlake
- 1 šlag fiks
- 80 g čokolade u prahu
- 200 g maskarpone sira
- 10 g želatina
Priprema:
1. Umutiti mlako mleko sa instant kapućinom od čokolade.
3. Slatku pavlaku umutiti sa šlag fiksom, koru pomorandže izrendati na sitno rende, a pulpu iscediti.
4. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
5. Sjediniti žumanca i šećer u prahu pa kuvati na pari dok se ne dobije fina kremasta smesa.
6. Ohlađenu smesu od žumanaca sjediniti sa maskarpone sirom, šlagom od slatke pavlake, želatinom, sokom i rendanom korom pomorandže. Polako promešati varjačom da se dobije ujednačena smesa.
7. Koru od piškota premazati pripremljenim filom i pomoću folije uviti u rolat. Krajeve folije uvrnuti pa ostaviti rolat u frižideru da se stegne.
8. Kada se rolat stegne, izvaditi ga iz folije i posuti čokoladom u prahu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Hilandarski kolač: Nekoliko sastojaka, malo vremena, savršen za dane posta
Posni kolač koji se lako priprema ili Hilandarski kolač
27/03/2025
Saznajte višeProglašeno najlepše ime na svetu, Srbi ga obožavaju
Najlepše ime na svetu za devojčice zvuči prelepo na svim jezicima
25/03/2025
Saznajte višeStigao je King Desire – senzacija na štapiću
Povodom 30. rođendana Frikom predstavio novi ukus sladoleda
24/03/2025
Saznajte višeJeste li probali posni grašak? Slavica Rokvić ima savršen recept
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/03/2025
Saznajte više20 kg manje bez gladovanja: Evo kako je Nataši Aksentijević to pošlo za rukom
Nataša Aksentijević smršala 20 kilograma
23/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)