• tri kesice masala čaja
• 75 ml ruma
• pet žumanaca
• 120 g kristal šećera
• štapić vanile izrezati napola i nožem sastrugati semenke iznutra
• 750 g maskarpone sira
• 200 g piškota
• 100 g kakaoa u prahu
• 100 g izdrobljenih pistaća
U 200 ml tople vode ostaviti tri vrećice čaja da odstoje pet minuta. Kada izvadite kesice čaja, ubacite rum i ostavite po strani. Koristeći ručni mikser, umutite žumanca, šećer i semenke vanile, dok se masa ne utrostruči i dobije svetložutu boju, a zatim u nju postepeno dodajte maskarpone sir. Umačite piškote jednu po jednu u čaj sa rumom i ređajte ih u staklenu posudu.
Preko piškota stavite sloj fila od žumanaca, šećera i vanile, potom ponovo poređajte piškote i tako naizmenično dva-tri sloja. Ostavite tiramisu nekoliko sati u frižideru da se stegne. Pre serviranja pospite kolač kakaom u prahu i usitnjenim pistaćima.
Pročitajte još
Hilandarski kolač: Nekoliko sastojaka, malo vremena, savršen za dane posta
Posni kolač koji se lako priprema ili Hilandarski kolač
27/03/2025
Saznajte višeProglašeno najlepše ime na svetu, Srbi ga obožavaju
Najlepše ime na svetu za devojčice zvuči prelepo na svim jezicima
25/03/2025
Saznajte višeStigao je King Desire – senzacija na štapiću
Povodom 30. rođendana Frikom predstavio novi ukus sladoleda
24/03/2025
Saznajte višeJeste li probali posni grašak? Slavica Rokvić ima savršen recept
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/03/2025
Saznajte više20 kg manje bez gladovanja: Evo kako je Nataši Aksentijević to pošlo za rukom
Nataša Aksentijević smršala 20 kilograma
23/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)