Za vontone:
• tri sušene kineske pečurke, koje su preko noći stavljene u vodu da nabubre
• čen belog luka
• šaka svežeg korijandera
• dva iseckana mlada luka
• dva kineska lista
• kineski luk
• 150 g svežih očišćenih kozica
• 20-25 komada testenine
Za vonton:
• sladak čili sos za serviranje
Za marinadu:
• kašičica soja-sosa
• kašičica sosa
• kašičica ulja od susama
Prvo napravite marinadu. Izmešajte sve sastojke u činiji i ostavite po strani. Sitno iseckajte pečurke, beli luk, korijander, mladi luk, kineski list i luk i stavite ih u činiju. Sitno iseckajte i kozice, ukoliko ste se odlučili da ih koristite, i dodajte ih ostalim sastojcima. Iseckane kozice i povrće prelijte marinadom i izmešajte rukom tako da svaki sastojak bude prekriven marinadom.
Razvijte testo za vontone na radnoj površini. U svako parče testenine stavite kašičicu fila, prstima ovlažite krajeve testa i zalepite. Preklopite svako parče testa tako da se dobije trougao i zalepite ivice. Posle toga uzmite ivice trougla i spojite ih držeći sredinu.
Za pečenje vontona potrebno je da u tiganju zagrejete čašu suncokretovog ili nekog drugog biljnog ulja do 180 stepeni C. Kada je ulje dovoljno zagrejano, smanjite temperaturu na srednju jačinu.
Polako spustite vontone u ulje i pecite u vrućem ulju dok ne dobiju zlatnožutu boju. Knedle obično počnu da plutaju kada su pečene.
Iz ulja ih vadite kašikom i stavite ih na papir da se ocede. Služite ih odmah sa slatkim čili sosom.
Pročitajte još
Stigao je King Desire – senzacija na štapiću
Povodom 30. rođendana Frikom predstavio novi ukus sladoleda
24/03/2025
Saznajte višeJeste li probali posni grašak? Slavica Rokvić ima savršen recept
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/03/2025
Saznajte više20 kg manje bez gladovanja: Evo kako je Nataši Aksentijević to pošlo za rukom
Nataša Aksentijević smršala 20 kilograma
23/03/2025
Saznajte višeLolin i Milin omiljeni desert: Recept za puding kocke Kristine Ćetković i u posnoj varijanti
Recept za puding kocke Kristine Ćetković može biti i u posnoj varijanti
22/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)