Sastojci
2 kašike putera
jedan manji crni luk sitno iseckan
prstohvat ljute mlevene paprike
400 g spanaća
šolja mleka
2 jaja
1 šolja rendanog tvrdog sira, plus malo sira za posipanje
4 šolje integralnog pirinča
kašika seckanog svežeg peršuna
kašika seckanog lista timijana
kašika seckanog lista bosiljka
so i biber
Priprema
2. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Namažite veliku tepsiju za đuveč puterom.
3. U velikom tiganju, na srednjoj vatri, izdinstajte luk sa 2 kašike putera i ljutom alevom paprikom dok ne postane providan. Dodajte spanać i dinstajte 3 minuta. Ostavite sa strane.
4. U velikoj činiji umutite mleko i jaja zajedno. Dodajte rendani sir, kuvani pirinač, peršun, timijan, bosiljak i mešavinu sa spanaćem i dobro sve izmešajte. Posolite i pobiberite. Naspite u tepsiju, pa odozgo pospite još rendanog sira. Pecite u rerni 30 minuta i poslužite vruće.
Pročitajte još
Planinski dom Mašana Lekića, ćerke gaji daleko od beogradskog asfalta FOTO
Dom Mašana Lekića pleni planinskim šarmom
17/11/2024
Saznajte višeOvde je sa Marinkom gradila sreću, dom Dubravke Mijatović pun uspomena
Dom Dubravke Mijatović njena je oaza mira
16/11/2024
Saznajte višeSlavski kolač po recepturi Verice Šerifović još niste probali
Slavski kolač Verice Šerifović je božanstven
16/11/2024
Saznajte višeSlavimo Đurđic! Ove običaje obavezno ispoštujte da vas ne bi pratio maler cele godine
Đurđic slavimo danas, ovo su običaji koje treba ispoštovati
16/11/2024
Saznajte višeZdrav đuveč po receptu Milice Kon poželećete da probate već danas
Recept Milice Kon za zdrav đuveč
15/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)