Ako ste podlegli nutricionistički neopravdanoj “negativnoj kampanji” protiv ugljenih hidrata, pročitajte naših pet razloga koji će vas uveriti da testenina treba da bude redovan sastavni deo vaših jelovnika... Zahvalićete nam kasnije...
Sada je vreme da sa reči, pređemo na dela. Donosimo recept za neodoljive lazanje od povrća, apsolutno autentičnog, pravog italijanskog ukusa.
Lazanje Barilla s Barilla prelivom Napoletana i hrskavim povrćem
Sastojci za 4 osobe:
Barilla lazanje La Collezione 10 kora
Barilla sos Napoletana 200 g
Tikvice 100 g
Brokoli 100 g
Paprika babura 100 g
Parmezan 60 g
Ekstradevičansko maslinovo ulje 1 supena kašika
So i biber
Za sos bešamel:
Maslac 40 g
Belo brašno 40 g
Muskatni orašćić prstohvat
So
Priprema:
Isecite tikvice, brokoli i paprike na komadiće. Nekoliko minuta sotirajte povrće u nelepljivom tiganju s 1 supenom kašikom ekstradevičanskog maslinovog ulja da bi povrće ostalo hrskavo. Dodajte sos Napoletana u tiganj; sačekajte da izbije ključ, dobro mešajući. Sklonite s vatre.
Otopite maslac i dodajte brašno, dobro mešajući. Kuvajte nekoliko minuta na veoma tihoj vatri da biste dobili glatku, braonkastu smesu brašna i maslaca (fr. roux). U posebnoj šerpi, zagrejte mleko s prstohvatom soli i prstohvatom izrendanog muskatnog oraščića; dodajte vruće mleko u smesu brašna i maslaca, polako sve izmešajte i vratite na vatru da provri. Sklonite s vatre.
Podmažite pleh.
Stavite sloj sosa bešamel na dno, preko poređajte malo povrća, a zatim stavite sloj lazanja La Collezione (nemojte ih prethodno kuvati) i pospite rendanim parmezanom.
Ponovite ovaj postupak 5 puta, naizmenično ređajući povrće, lazanje i sos bešamel. Neka poslednji sloj bude sos bešamel i parmezan (pazite da vam ostane dovoljno sosa bešamel da biste ga mogli preliti preko celog petog sloja).
Stavite u rernu na 25/30 minuta na 220°C. Ostavite da se ohladi 10 minuta pre serviranja.
Još zanimljivih i ukusnih recepata možete pronaći OVDE!
Pročitajte još
Novogodišnja dekoracija u domu Tamare Dragičević i Petra Benčine kao iz najlepše bajke
Jelka Tamare Dragičević je prelepo ukrašena
22/12/2024
Saznajte višeNugat kuglice po receptu Nine Janković, novogodišnja poslastica koja se topi u ustima
Recept Nine Janković za nugat kuglice obožavaće cela porodica
22/12/2024
Saznajte višeSnežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte više