Ako još niste probali testo za picu od karfiola, sigurno će vas iznenaditi – osim što ne goji, iznenađujuće je ukusno. U ovu picu ako želite možete dodati i kulen ili neku šunku.
Sastojci za testo:
1 glavica karfiola
2 jaja
2 kašike rendanog parmezana
2 kašike rendane mocarele
1 jaje
so
biber
1 kašičica kurkume
1 kašika maslinovog ulja
Fil:
3 kašike maslinovog ulja
100 g gaude
200 g mocarele
2 paradajza
Priprema:
Karfiol podelite na manje komade i izmiksajte tako da dobijete mrvičastu smesu. Zatim skuvajte na pari ili u mikrotalasnoj dok ne omekša.
Kad se smesa ohladi zamotajte je u čistu krpu ili gazu, pa rukama istisnite višak vode. Dobro ocedite snažno stiskajući karfiol kako bi ostalo što manje vode. Tako testo neće biti gnjecavo nakon pečenja, piše punkufer.hr.
Pomešajte karfiol s jajima, sirom i začinima, pa razmažite smesu na papir za pečenje kojim ste obložili pleh. Lagano premažite maslinovim uljem i pecite na 220 °C dok ne postane hrskavo – oko 12-15 minuta.
Premažite testo, dodajte sir i parčiće paradajza. Pecite dok se sir ne rastopi, a paradajz ispeče, oko 10 minuta.
Pročitajte još
Uskrs kod Marića i Vesne obeležili raskoš, jaja i posebna poruka
Dom Vesne Radusinović i Milomira Marića danas izgleda ovako
20/04/2025
Saznajte višeIdealna praznična poslastica: Seka Aleksić bez ove torte ne može da zamisli Uskrs
Torta Seke Aleksić oduševila, ovaj recept morate isprobati
20/04/2025
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs?
20/04/2025
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
19/04/2025
Saznajte višeŠta sa starom čuvarkućom? Postoji mnoštvo običaja, ali ovo nikako ne radite
Čuvarkuća se čuva cele godine, a kada ofarbate novo jaje ovo nikako ne smete da uradite
19/04/2025
Saznajte više