Čokoladna torta mnogima je omiljena poslastica. Jedan od njenih najvećih fanova svakako je i kraljica Elizabeta. Njenu strast prema čokoladnoj torti sa keksom otkrio nam je njen nekadašnji kuvar Daren Mekgrejdi.
Daren je otkrio da kraljevski kuvari svakodnevno šalju čokoladnu tortu Njenom veličanstvu u vreme popodnevne čajanke.
‒ Nekada bi probala samo parče, a ostatak bi podelili posluzi za vreme čaja - otkrio je poznati kuvar.
Daren je rekao da je kraljičina omiljena čokoladna torta bila i svadbena torta na venčanju Kejt Midlton i princa Vilijama.
Pročitajte: O kraljičinom obraćanju naciji i dalje se priča - Ovim je Elizabeta II oduševila Britance
Na svom sajtu Daren objašnjava da je tajna ove torte u klasičnim britanskim čajnim keksićima. On je u „Bakingemskoj palati“ radio 11 godina, a onda još četiri u „Kesington palati“.
Za britanski „Hello!“ naveo je da je kraljici stalno slao nedeljni meni na koji je ona dodavala jela koja želi.
Čokoladna torta ‒ Recept koji kraljica Elizabeta obožava
Daren je na svom sajtu podelio recept za pomenutu čokoladnu poslasticu, za kojom su Britanci jednostavno ludi. Priprema je prilično jednostavna, pa vam osim namirnica i malo vremena, neće biti potrebno ništa više kako biste uživali u ovom prelepoj čokoladnoj torti.
Pročitajte: Kraljica Elizabeta se pridržava posebnih pravila i za stolom
Čokoladna torta - Sastojci:
1/2 kašičice putera (za podmazivanje posude)
230 g čajnih kolutića
115 g nezaslađenog putera
115 g granuliranog šećera
jedno jaje
115 g tamne čokolade
230 g tamne čokolade za preliv
Čokoladna torta prema kraljevskom receptu gotova je za svega pola sata!
Pročitajte: Tajna dugovočenosti - Šta kraljica Elizabeta jede svakog dana
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Čokoladna torta - Priprema
Na samom početku puterom podmažite kalup za kolač. Čajne kolutiće izlomite na komadiće veličine badema. Nemojte brinuti ukoliko se neki komadi prilikom lomljenja raspadnu, jer to se svakako neće osetiti u finalnom ukusu ove zanimljve poslastice.
U posudi izmešajte puter i šećer, a zatim dodajte 115 g istopljene tamne čokolade. Polako dodajte jaje i sve dobro umutite mikserom kako bi se smesa sjedinila. Kada ste smesu dobro umituli, počnite da dodajete i izlomljene čajne kolutiće i sve izmešajte rukom. Nikako nemojte koristiti mikser, već rukom lagano sve izmešajte- Smesu prespite u kalup za kolače i ostavite u frižider najmanje tri sata da se kolač stegne.
Pročitajte: Slatkiš za iznenadne goste - Čokoladna torta gotova za 15 minuta
U međuvremenu otopite 230 g crne čokolade i prelijte kolač kako biste ga dodatno ukrasili i pojačali intenzitet ukusa. Kada se površinski sloj stegne, čokoladna torta je gotova.
Za svega pola sata, koliko je potrebno da se pripremi ukusna poslastica, i vi ćete moći da uživate u čokoladnoj torti koja se jede na britanskom dvoru. Baš kao što uživa i kraljica Elizabeta II.
Pročitajte: Neustrašiva kraljica - Elizabeta II ponovo u sedlu (foto)
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)