Kremast i mekan kolač, pun čokolade, po receptu Džejmija Olivera, savršen je za sve sladokusce. Jednostavan recept za čokoladni brauni naći će se na listi vaših omiljenih, kada prvi put probate ovaj preukusan kolač.
Sastojci:
- 200g crne čokolade
- 250g maslaca
- 75g suvih šljiva
- 50g naseckanih orašastih plodova po želji
- 80g kakaa u prahu
- 65g brašna
- Prašak za pecivo
- 4 jaja
- 350g šećera
Pročitajte: Čokoladni kolač bez brašna (video)
View this post on Instagram
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kalup za pečenje obložite pek papirom. Čokoladu izrendajte u posudu i dodajte maslac, pa sve zajedno otopite na pari. U otopljenu čokoladu dodajte suve šljive, ili drugo voće po izboru i iseckane orašaste plodove.
U drugoj posudi izmešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i šećer, a zatim suve sastojke dodajte u čokoladnu smesu i dobro izmešajte. Umutite jaja pa i njih dodajte smesi. Smesu ulijte u kalup i pecite 25 minuta.
Kada se kolač ohladi poslužite ga sa kuglom sladoleda od vanile.
View this post on Instagram
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)