Kolege se opraštaju od Done Ares: Verovali smo da će pobediti bolest, bila je lavica do kraja

Kolege se opraštaju od Done Ares: Verovali smo da će pobediti bolest, bila je lavica do kraja

Autor: | 02/10/2017

0

Pevačica Dona Ares danas nas je napustila, u 41. godini života, a za sobom je ostavila pesme koje će se još dugo pevati na ovim prostorima.

Njene kolege su izrazile tugu zbog njenog preranog odlaska, a jedan od njih bio je Saša Matić.

- Porazila me je ova tužna vest. Bili smo jako dobri prijatelji, uvek sam bio tu uz nju i bio sa njom u najtežim momentima, pomagao sam joj, iako to nije tražila. Mnogo smo se voleli, naše energije su se prepoznale. Nemam reči da izrazim koliko će mi nedostajati, Dona je bila lavica do kraja - rekoa je Saša Matić za "Blic", dok je Fuad Backović Din na društvenim mrežama napisao emotivnu poruku:

- Bol koju osećam za tobom, draga Azra, neopisiva je... Dušo moja! Grozan dan...

Dženan Lončarević bio je iznenađen kad su mu saopštili šta se dogodilo.

- Zatekli ste me sad sa tom informacijom. U šoku sam. Baš mi je žao. Ona je bila divna žena. Ne znam šta bih vam više rekao, šokiran sam - rekao je Lončarević za "Blic".

- Šokirala me je ova vest. Nas dve smo se znale i mogu da vam kažem da je bila veliki čovek, veliki borac, verovala sam da će dobiti ovu bitku i da će pobediti. Ona sada ide na krilima anđela, možemo samo da se pomolimo za njenu dušicu i da se molimo da je otišla na bolje mesto, duša jedna napaćena - rekla je potrešena Sanja Đorđević.

Poznati pevač Halid Bešlić takođe je tužan zbog odlaska Done Ares.

- Dona i ja se nismo čuli zadnjih par meseci, bila je na lečenju u Danskoj i verovao sam da će se izvući. Ali eto pre dva sata sam saznao da je preminula u svojoj kući u Bihaću. Čuli smo se redovno pre pola godina kada smo se borili za nju, kada smo organizovali koncert kako bi prikupili sredstva. U šoku sam, verujte mi, jer je bila mlada žena i borila se kao lav. U svojoj glavi verovao sam da će uspeti da pobedi bolest - izjavio je Bešlić za "Pink".

- Pamtiću je kao dobrog čoveka, dobrog kompozitora, kantautora, drago mi je što sam deo njene diskograifje. Ona je pre svega bila divan čovek, divna žena, pravi prijatelj. Ja sam tokom svih ovih godina dok se borila sa kancerom bio u kontaktu sa njenim suprugom Džavidom, redovno sam se informisao o njenom zdravstvenom stanju i pružao joj podršku da se izbori sa bolešću - podelio je Šako Polumenta.

- Izjavljujem saučešće njenoj porodici i njenom Džavidu. Čula sam se sa njim pre neki dan oko nekih pesama. Mnogo mi je žao. Znala sam Donu i bila je fenomenalan muzičar i osoba - kazala je Milica Todorović.

- Plačem. Borila se kao lav. Bila sam sigurna da će uspeti. Mnogo smo pričale, trudila sam se da joj podignem raspoloženje. Napadala sam je kad posustane, govorila sam joj da može i mora da se bori i izbori! Da ne priznajem ne mogu! I stvarno, borila se... Nije se predavala! Ono što je sada jedino pametno reći je da je ostavila veliki trag, a za to je i vredelo živeti! Sada živi u svojim divnim pesmama. Saučešće porodici. I vreme je da mediji počnu da pišu o stravičnom porastu obolelih od karcinoma na Balkanu! Sve su nas sj***li u NATO bombardovanju bombama sa osiromašenim uranijumom! To svi znaju i svi ćute! To je svojevrsni genocid za koji neko kad tad mora da odgovara! Moramo da dignemo glas ako ništa zbog naše dece koja su ugrožena - rekla je pevačica Jelena Karleuša za "Alo".

hellomagazin.rs/m.g. hello/arhiva
Tagovi: dona ares

Pročitajte još