Zlatni Nemanja Majdov: Bog nagrađuje svaki naporan rad, znoj i suze

Zlatni Nemanja Majdov: Bog nagrađuje svaki naporan rad, znoj i suze

Autor: | 02/09/2017

0

Srpski džudista Nemanja Majdov osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti u kategoriji do 90 kilograma, i doneo priznanje na koje smo čekali 37 godina.

Prvak sveta  Nemanja Majdov je rođen 1996.godine i potiče iz Sarajeva. On je najmlađi seniorski prvak Bosne i Hercegovine u istoriji džudoa, a i prvi koji je uspeo da osvoji zlatnu medalju na nekom od evropskih EJU A top kupova.

A post shared by Nemanja Majdov (@majdovjudo1st) on Jul 11, 2017 at 3:56am PDT

Danas mu svi  čestitaju što je sa svojih 21. godinu pokorio svet,  ali on je oduvek znao kojim putem želi da ide,a godine odricanja, treninga i posvećenosti donele su rezultat.

A post shared by Nemanja Majdov (@majdovjudo1st) on Aug 25, 2017 at 2:12am PDT

-Sve je ista taktika, od početka,  mnogo treninga, odricanja i posvećenosti. Vera u sebe i u Boga koji nagrađuje svaki vaš naporan rad, znoj i suze.

Ipak, nije slučajno da je Nemanja zavoleo ovaj plementi sport koji jača duh i telo, jer džudo je tradicija u porodici Majdov.

A post shared by Nemanja Majdov (@majdovjudo1st) on Apr 26, 2017 at 8:36am PDT

-Džudo je moja porodična tradicija, pokojni deda je bio instruktor džudoa, tata mi je trener i majstor džudoa crni pojas IV dan, brat i ja smo ih nasledili i sve ide savršeno. A džudo je pravi sport, razvija i fizičke i psihičke sposobnosti koje su potrebne uopšteno za život, rekao je Nemanja jednom prilikom za univerzitetskiodjek.

Hellomagazin.rs A.K./Ataimages/Instagram Nemanja Majdov
Tagovi: nemanja majdov

Najnovije vesti