Vladimir Đurić Đura udružio "Mornare" sa tamburašima

Vladimir Đurić Đura udružio "Mornare" sa tamburašima

Autor: | 25/05/2017

0

Beogradski pop bend "Đura i mornari" udružio se sa tamburaškim orkestrom "Vojvođanski san" iz Pančeva zbog snimanja etno-albuma "Nove gradske pesme". Po rečima Vladimira Đurića Đure, frontmena "Mornara", reč o nekoj vrsti omaža starogradskoj muzici, koja se u Srbiji često izvodi od 19. veka do danas.

- Najveći upliv te muzike u naše krajeve došao je iz Panonske nizije, gde su tamburice omiljeni instrument - kaže Đurić.

- Direktni muzički uticaji dolaze iz austrougarskih centara Beča i Budimpešte. Moglo bi se reći da je tamburaška muzika neka vrsta pojednostavljene klasike za narod. "Nove gradske pesme" namenjene su urbanoj populaciji koja živi u većim gradovima regiona i publici koja voli radost i romantiku.

 

Direktni muzički uticaji dolaze iz austrougarskih centara Beča i Budimpešte. Moglo bi se reći da je tamburaška muzika neka vrsta pojednostavljene klasike za narod. “Nove gradske pesme” namenjene su urbanoj populaciji koja živi u većim gradovima regiona, ali i svima zainteresovanim za cross over etno projekte.

 

Ovo je idealna ambijentalna muzika za urbane gradske kafane. Latino mediteranski zvuk koji je negovao ansambl “Đura i mornari“, sasvim se dobro uklopio u veselu tamburašku svirku ansambla “Vojvođanski san” koje predvodi Stefan Fuks.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs printscr/youtube

Pročitajte još