Milutin Milošević: Teško je danas biti uvek priseban i razumeti okolnosti, ljude, pa i sebe

Milutin Milošević: Teško je danas biti uvek priseban i razumeti okolnosti, ljude, pa i sebe

Autor: | 05/10/2018

0

Rado se odazvao našem pozivu da uradimo intervju, ali je ostao dosledan stavu da o privatnom životu ne kaže ni reč. Ispoštovali smo odluku tridesetšestogodišnjeg glumca, a s obzirom na to da je trenutno u centru pažnje - što zbog uloge u filmu “Zlogonje”, što zbog premijere pozorišne predstave “Balkanski špijun”, koja će se u nastupajućoj sezoni igrati na Maloj sceni Narodnog pozorišta - povoda za razgovor sa Milutinom Miloševićem svakako nije nedostajalo. Na njegov predlog, a u skladu sa ulogom krojača koju tumači u ovom komadu, mesto susreta bila je uvek zanimljiva i puna priča krojačnica nacionalnog teatra.

Da li ste imali tremu uoči premijere predstave, rađene po kultnom tekstu Dušana Kovačevića, na osnovu kojeg je snimljen i jedan od naših najboljih filmova?

- Postojala je svest o tome koliko su Bata Stojković i svi ostali glumci prvo u pozorištu, a zatim na filmu, obeležili ovaj komad. Međutim, trudili smo se da pronađemo novi ugao gledanja na tekst i prilagodimao ga okolnostima koje su sasvim drugačije u odnosu na vreme kada se pojavio “Balkanski špijun”. Usled tehnoloških inovacija motiv posmatranja i nadziranja doživeo je mnoštvo promena, a i Srbija je prošla kroz više ratova. Sve to nametnulo je novo čitanje teksta.

Intervju sa Milutinom Miloševićem možete pročitati u najnovijem broju Hello! magazina koji je u prodaji do 12. oktobra.

Eva Čubrović Luka Šarac

Pročitajte još

Najnovije vesti