Dragana i Nebojša Ilić: Za pravu ljubav nikad nije kasno

Dragana i Nebojša Ilić: Za pravu ljubav nikad nije kasno

Autor: | 19/07/2018

0

U intervjuu koji je u januaru dao za naš magazin, Nebojša Ilić, tim menadžer reprezentacije Srbije, otkrio je da ga je jedna Novljanka “oborila s nogu”. Pre nego što je upoznao, uspešno je odolevao ljubavnim udarima i strpljivo čekao onu pravu. Potraga se završila iznenada, bez ikakve najave, kada ga je u jednom beogradskom lokalu, dok je sa prijateljima uživao u dobrom vinu, devojka po imenu Dragana očarala osmehom i šarmom. Ubrzo je shvatio da sa njom želi da provede ostatak života. Godinu dana kasnije, 24. juna, u otmenom ambijentu restorana “Franš” izgovorili su sudbonosno “da”.

Gosti su stigli iz svih krajeva sveta, a među njima se našla i elita srpske košarke, od Dude Ivkovića, preko Predraga Danilovića, Saše Đorđevića, Dejana Bodiroge i Dejana Tomaševića, do Miloša Teodosića, Nemanje Nedovića i Bogdana Bogdanovića.

Za magazin “Hello!” cenjeni košarkaški stručnjak otkriva zbog čega je sa toliko nestrpljenja očekivao odlazak pred matičara.

- Draganino “da” čekao sam još od veridbe. Kada sam je u martu zaprosio, na njen 40. rođendan, samo mi je rekla: “Zatečena sam, ne znam šta da kažem”. Tako da nisam znao šta da očekujem na venčanju. Srećom, odgovor je bio potvrdan - u šaljivom maniru počinje Nebojša, prenoseći još sveže utiske sa ceremonije.

- Nismo želeli pompeznu proslavu. Kada se sve završilo, konstatovali smo da to i nije bila klasična svadba, već porodično druženje sa dragim ljudima. Dragana je insistirala na lepom, prirodnom ambijentu, želela je da u prostoru koji ima dušu okupimo ljude sa kojima želimo da podelimo taj važan trenutak. Mislim da smo izabrali savršeno mesto. Sve je bilo na najvišem nivou, od dekoracije, preko posluženja i usluge, do atmosfere. Gostima je bilo prijatno, a i nas dvoje osećali smo se odlično.

Venčanju zakazanom za 16 časova prethodile su pripreme u hotelu “Crystal”, gde su mladenci napravili nekoliko zajedničkih fotografija. Tom prilikom Nebojša je prvi put video izabranicu u venčanici.

- Iznenadio sam se kada sam je ugledao. Izgledala je kao iz bajke. I za nju je to novo iskustvo jer se do sada nije udavala - u duhovitom maniru objašnjava Ilić. Iako bivšem košarkašom asu nije trebalo dugo da shvati da je Dragana žena sa kojom želi da provede život, realizacija te želje zahtevala je strpljenje i upornost.

- Želeo sam da se venčamo još krajem prošle godine, ali zbog obaveza taj plan nikako nismo mogli da realizujemo. Postoji jedan zanimljiv detalj u vezi sa datumom. Prošle godine, iz čistog mira, Dragani sam napisao “24”, ne znajući zašto. Tada to nije imalo nikakvog smisla. U prvom trenutku želeli smo da venčanje bude 4. jula, da bismo ga pomerili za maj, pa onda ipak za septembar. Na kraju, posle silnih izmena, igrom slučaja sve se svelo na jun, baš na datum koji sam joj mnogo ranije poslao u poruci. Verujem da to nije slučajnost, ali hteo bih da zahvalim ljudima iz „Košarkaškog saveza Srbije“ koji su nam izašli u susret i omogućili da, uprkos brojnim obavezama, venčanje organizujemo baš tog dana - ističe pedesetogodišnji mladoženja. Mada u zrelim godinama, priznaje da je imao tremu.

- Naravno da sam bio uzbuđen, pa ne venčava se čovek svakog dana, pogotovo što mi je ovo bio prvi put. (smeh) Čudan je osećaj, nešto novo za mene. Neopisivo je kada stojite pored žene koju volite i kada jedno drugom obećate da ćete zauvek ostati zajedno. Osećala se neka neobjašnjiva energija i sve mi se činilo nestvarno. Skoro da se ničega i ne sećam, što od nazdravljanja, što od treme. (smeh) Čini mi se da je sve prošlo za tren. Naravno da je to na prvom mestu bio Draganin i moj dan, ali trudili smo se da svima izađemo u susret. Bilo je potpuno spontano, lepa familijarna priča, u divnom društvu. Doduše, najmanje vremena posvetili smo jedno drugom, ali ovi iskusniji kažu da je to normalno.

Dok su pod vedrim nebom u čarobnom zelenom vrtu davali zavete, prisutni su Dragani dobacivali da nagazi mladoženju i pokaže mu ko je glavni u kući, što je i učinila. No, njemu to ni najmanje nije zasmetalo. Devojačko prezime Tomašević zamenila je suprugovim, šaleći se da joj je 40 godina sa istim prezimenom bilo sasvim dovoljno. Prvi ples odigrali su uz pesmu Zdravka Čolića “Zagrli me”, razmenjujući zaljubljene poglede, dok su gosti oduševljeno aplaudirali.

 

Najsnažnija podrška Nebojši i Dragani bili su kumovi Vladan Tomić i Danijela Bardić-Kustudić. Zbog priprema, koje je sa reprezentacijom Srbije imao u Novom Sadu, nekadašnji košarkaš u Beograd je stigao noć uoči venčanja. Zbog neodložnih obaveza, organizacija momačke večeri je izostala, baš kao i u slučaju njegove izabranice koja je poslednje devojačke dane provela sa porodicom u rodnom Herceg Novom. Ipak, na dan venčanja su, u društvu najdražih ljudi, nadoknadili propušteno.

Iznenađenje večeri usledilo je neposredno posle svadbene torte, kada je na proslavu stigao Vlado Georgiev, po specijalnoj želji mlade, jer su oboje rođeni u istom gradu. Na opšte oduševljenje Vlado je otpevao neke od najvećih hitova, koji su zvanice podigli na noge. Posle njegovog mini-koncerta veselje je nastavljeno u sličnoj atmosferi, a posebno raspoložen bio je Dejan Bodiroga, koji je bio zvezda plesnog podijuma.

- Svi su bili sjajni, zaista. Bilo je zanimljivih trenutaka, ali ne bih iznosio baš sve detalje, neka nešto ostane i za nas. Srećan sam što su se radovali zajedno sa nama. Nažalost, neki iz opravdanih razloga nisu mogli da prisustvuju, ali stigle su čestitke i pokloni. Ovim putem želim i njima da zahvalim.

Iako je slavlje potrajalo do kasnih večernjih časova, Nebojša Ilić već narednog dana krenuo je put Novog Sada, gde su ga čekale obaveze sa nacionalnim timom. Iz tog razloga medeni mesec moraće da pričeka. No, više od letnjeg odmora priželjkuju proširenje porodice, što bi upotpunilo bračnu sreću.

- Venčali smo se “na prazan stomak”, iz čiste ljubavi, ali sada je vreme da se dokazujem - sa osmehom završava proslavljeni košarkaš.

 
 

Deana Đukić Igor Đorđević /Privatni album/Ataimages
Tagovi: nebojša ilić

Pročitajte još