Suzana Petričević: Žene se plaše da priznaju da imaju karcinom jer ih je sramota

Suzana Petričević: Žene se plaše da priznaju da imaju karcinom jer ih je sramota

Autor: | 20/03/2018

0

Glumica Suzana Petričević suočila se sa najtežim životnim izazovom. Pre dve godine postavljena joj je dijagnoza karcinoma dojke, nakon čeka je operisana na Institutu za onkologiju i radiologiju. Ova borba promenila je zauvek njen odnos prema životu i ohrabrila je da otovoreno govori o tome.

- Karcinom dojke mi je otkriven u drugom stadijumu i ja sam otvoreno govorila o tome. Bila sam užasno usamljena u svemu tome. Najveći problem je usamljenost i strah. Ne znam zašto se žene plaše da priznaju to- da li je stvar estetskog problema- to mogu da razumem, a mislim da ih je stid, sramota od toga i neko potpuno pogrešno vaspitanje- rekla je Suzana gostujući na Studiju B povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke.

Glumica je priznala da je i sama imala potrebu da ćuti o svojoj bolesti.

- Zašto se ne stide dijabetesa koji je neizlečiva bolest, na primer. Karcinom dojke je izlečiv i hvala Bogu da sam na vreme stigla. Ja sam još 1997. godine imala četiri fibroadenoma i tom prilikom izoperisala tu desnu dojku. I kasnije su je rekonstruisali i prošla sam kroz jedan pakao. Tada mi je bilo bitno da ćutim, da sve ostane tajna. Posle 20 godina leva dojka. Čini mi se da sam morala da oguglam na strah- rekla je Suzana.


Glumica je otkrila da je strah za najmilije, pre svega za ćerku, održao u ovoj borbi.

- Svaka majka koja se nađe u toj situaciji, i briga za dete je tolika da te to gura da budeš jaka, a ona je u tom trenutku upisivala fakultet. Taj strah, taj užas koji doživljavaš pri pomisli da ostavljaš dete, on je veliki- rekla je Suzana.

Hellomagazin.rs Mirko Tabašević/Instagram