Pobednički duh i talenat u genima: Olga Danilović pobedila 15. teniserku sveta

Pobednički duh i talenat u genima: Olga Danilović pobedila 15. teniserku sveta

Autor: | 10/02/2018

0


Srpska teniserka Olga Danilović savladala je Letonku Anastasiju Sevastovu sa 2:0, po setovima 6:2,6:4, u borbi za plasman u baraž za borbu za ulazak u Svetsku B grupu za 2019. godinu. U drugom meču Dejana Radanović nije uspela da odoli naletima šeste igračice sveta Jelene Ostapenko koja je ubedljivo dobila meč sa 2:0, po setovima 6:2,6:2, i izjednačila na 1:1 u duelu reprezentacija Srbije i Letonije.

Mlada nada našeg tenisa Olga Danilović priredila je neočekivano iznenađenje donevši prednost u duelu reprezentacija Srbije i Letonije.


Danilovićeva, koja je trenutno na 304 mestu svetske rang liste, ubedljivo je savladala Letonku Anastasiju Sevastovu koja je zbog plasmana na 15. mestu VTA liste važila za velikog favorita.

Za ubedljivu pobedu, u verovatno najvažnijem meču dosadašnje karijere, Olgi Danilović je trebalo sat i deset minuta igre.

Već u na startu prvog seta naša teniserka je osvojila prednost koju je ubedljivo sačuvala za vođstvo od 1:0 u setovima. Sevastova je samo u drugom setu uspela da održi radvopravan otpor do sredine seta ali u finišu naša teniserka uspeva da osvoji i sačuva brejk za konačnih 6:2 i pobedu u meču sa 2:0 koji donosi prednost našoj reprezentaciji.

U drugom meču Dejana Radanović nije uspela da odoli naletima šeste igračice sveta Jelene Ostapenko koja je ubedljivo dobila meč sa 2:0, po setovima 6:2,6:2, i izjednačila na 1:1 u duelu reprezentacija Srbije i Letonije.

A post shared by nir keidar (@nirkeidar1) on Feb 10, 2018 at 2:47am PST


Aktuelnoj šampionki Rolan Garosa bilo je dovoljno sat i petminuta igre da izjednači rezultat u duelu reprezentacija i anulira prednost koju je Srbija osvojila sjajnom iznenađujućom pobedom Olge Danilović nad Anastasijom Sevastovom.

Posle pobeda nad selekcijama Bugarske i Gruzije sa 2:1 naše teniserke nastavljaju uspešnu seriju igara i u meču sa Letonkama u Talinu, a u slučaju novog iznenađenja naše teniserke obezbediće mesto u plej-ofu.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty/Instagram
Tagovi:

Pročitajte još

Najnovije vesti