Kombinacijom kvalitetnog mesa i mlečnih proizvoda mogu se dobiti ukusna jela koja odlično i izgledaju
Jagnjeće pljeskavice na žaru
Da biste postigli pojačanu aromu korijandera, propržite ga na tiganju bez dodatka masnoće
Sastojci za 4 osobe
400 g mlevene jagnjetine
glavica crnog luka
dva čena belog luka
125 g feta sira „Moja Kravica“
kašičica i po kima
kašičica i po korijandera
so
biber
ulje
četiri parčeta tost hleba
tri kašike tartar sosa
četvrt„Viva pet“ jogurta
jedan krastavac
jedan paradajz
zelena salata
Pomešajte jagnjeće mleveno meso, crni i beli luk, feta sir, kim i korijander. Formirajte dvanaest pljeskavica i odložite ih u frižider da odstoje. Premažite ih uljem sa obe strane i ispecite ih na roštilju. Dva minuta pre nego što budu gotove na roštilj stavite tost hleb da se zapeče. U međuvremenu pomešajte tartar sos sa jogurtom. Preko svakog parčeta tosta stavite krastavac, paradajz, tri pljeskavice i smesu od tartar sosa i jogurta. Služiti uz zelenu salatu.
Piletina u pavlaci sa belim vinom
Meso će biti ukusnije ako ga premažete senfom
Sastojci za 4 osobe
800 g belog pilećeg mesa
ulje
beli biber
so
dve kašičice začina C
mirođija
glavica crnog luka
čen belog luka
voda
2 dcl kisele pavlake „Moja Kravica“
brašno
decilitar belog vina
Sitno isecite crni luk, stavite ga u dublju posudu i dodajte ulje, začin C i malo vode. Kada je do pola dinstano, dodajte sitno iseckani čen belog luka. Dodajte pileće belo meso i nalijte vodu toliko da ga prekrije i pustite da se kuva na tihoj vatri. Posle deset minuta dodajte beli biber i posolite po potrebi. Dodajte belo vino. Pavlaku pomešajte sa mirođijom i dodajte mesu. Pustite da se kuva nekoliko minuta. Ukoliko smatrate da je potrebno, možete dodati brašno umućeno sa vodom.
Ćureće šnicle u jogurtu
Umesto prezli možete da koristite hlebne mrvice
500 g ćurećeg belog mesa
četiri dl „Viva pet“ jogurta
100 g trapista
100 g prezli
dve kašike peršuna
biber
so
ulje
Trapist izrendajte na krupno, peršun isecite na sitno, a ćureće belo meso isecite na šnicle i ulupajte ih. Izmešajte trapist, peršun i prezle. Šnicle pobiberite i posolite, umačite ih u jogurt i uvaljajte u smesu od trapista. Vatrostalnu posudu premažite uljem, složite šnicle i prelite ih preostalim jogurtom i smesom od trapista pa ih prekrijte folijom. Pecite u rerni na 200 stepeni dvadeset minuta. Skinite foliju i ostavite šnicle u rerni dok ne porumene.
Teletina u belom sosu
Odličan izbor za posluženje kada vam gosti dođu u posetu
Sastojci za 4 osobe
četiri teleće šnicle
dve glavice crnog luka
pet kašika brašna
100 ml kisele pavlake „Moja Kravica“
so
začin C
biber
voda
Propržite sitno iseckan luk. Brašno stavite u tanjir, posolite ga, dodajte biber i sve izmešajte. Zagrejte ulje u tiganju, svaki komad mesa uvaljajte u brašno i stavite da se prži. Meso prebacite u tiganj sa lukom. Dodajte još malo soli a vode toliko da meso bude potopljeno. Poklopite tiganj i ostavite ga na tihoj vatri dvadeset minuta. Pred kraj dodajte pavlaku i ostavite na ringli još deset minuta.
Pročitajte još
Zimska čarolija Jelene Kostov na Goliji: Luksuzniju vikendicu nećete videti
Vikendica Jelene Kostov nalazi se na Goliji
26/12/2024
Saznajte višeNakon 3 duge godine! Lepe vesti iz porodice Novaka Đokovića, čestitke stižu sa svih strana
Zoran Terzić posle tri godine ponovo selektor
26/12/2024
Saznajte višeBožićna bajka Nine Seničar, Nora i Noa su kao med
Nina Seničar objavila fotografiju sa decom
26/12/2024
Saznajte višeNekad su bili nerazdvojni: Zbog čega su se udaljili Maca i Marija Šerifović?
Odnos Marije Šerifović i Dragana Marinkovića Mace nije kao ranije
26/12/2024
Saznajte višeAnastasija Ražnatović se suočava sa zdravstvenim problemom, javno priznala
Zdravstveni problem Anastasije Ražnatović
25/12/2024
Saznajte višePrva fotografija praunuke Šabana Šaulića!
Prva fotografija praunuke Šabana Šaulića
25/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)