Mihalis Hadžijanis: Jedva čekam susret sa Beograđanima

Mihalis Hadžijanis: Jedva čekam susret sa Beograđanima

Autor: | 10/12/2011

0


Jedan od najpopularnijih grčkih pevača Mihalis Hadžijanis nastupiće 21. decembra u „Beogradskoj areni“. Nakon što se u protekloj deceniji okitio sa preko 30 priznanja za svoju muziku u Grčkoj, popularni Kipranin nameračio se da pokori svetsku muzičku scenu. Prošle godine objavio je internacionalni album na engleskom jeziku, a našao se i na čuvenoj „Forbsovoj“ listi među samim vrhom najuticajnijih slavnih ličnosti u Grčkoj. 
Mada će se prvi put družiti sa ovdašnjom publikom, hitovi poput „Džeria Psila“, „Ola i Tipota“, „Pio Poli“, „Mono sta onira“ rado su slušani i na našim radio-stanicama.
- Srećan sam što to čujem. Budući da Srbi i Grci imaju sličan ukus za muziku, divim se i veliki sam poštovalac srpske muzike. Kao svakom muzičaru i izvođaču predstavlja mi veliku satisfakciju to što su moje pesme slušane van granica moje domovine. Nadam se da će se srpskoj publici dopasti i moja nova pesma, kako bi naše prvo druženje preraslo u prijateljstvo.
Naš muzičar Kiki Lesendrić autor hita „To Party“, izneo je u srpskim medijima podatak da Mihalis uspeva da napravi spektakl gde god nastupi.
- Kiki je kompozitor čije muzičke veštine mnogo cenim i pesma „To Party“, koja se nalazi na albumu „Kryfo fili“, pravi poseban doživljaj u publici prilikom svakog izvođenja. U „Areni“ želim da priredim istu energetsku bombu koju izazivam u publici na turneji po Grčkoj i svetu. Uživam u živim nastupima, da upoznajem različitu publiku širom Evrope, Amerike i Australije. Komunikacija sa publikom je glavna karakteristika mojih nastupa. Dugo sam čekao na beogradski koncert i srećan sam što će se on konačno dogoditi. Očekujem dobre vibracije i horsko pevanje, a ja ću se potruditi da svi u publici njišu kukovima u ritmu moje muzike.
Na pitanje šta mu vam je posebno privuklo pažnju na srpskoj muzičkoj pevač kaže:
- Upoznat sam sa celom balkanskom tradicionalnom muzikom, u kojoj Srbija svakako ima najautentičniji izraz. Poznajem vašu folklornu muziku. Takođe, Goran Bregović je veoma popularan u Grčkoj. Kada je reč o modernoj muzici, osim Kikija, poznajem rad i u kontaktu sam sa Sašom Kovačevićem.
Budući da je prvi put u Beogradu pevač se nada da će imati dovoljno vremena da ga obiđe.
- Iz vaše istorije znam da ste veoma hrabar i smeo narod. Verujem da su Srbi i Grci veoma bliski, ne samo geografski već i po emociji. Nadam se da ću imati dovoljno vremena da prošetam ulicama Beograda i družim se sa ljudima.

Izvor: Novosti.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi:

Najnovije vesti