Dražen Žerić Žera: Nisam cirkuzant i gutač vatre, na koncertu samo dobra pesma!

Dražen Žerić Žera: Nisam cirkuzant i gutač vatre, na koncertu samo dobra pesma!

Autor: | 25/03/2011

0

Najnežnije note i stihove u najromantičnije godišnje doba sarajevska pop grupa izvešće u beogradskom Sava centru 16. aprila. Frontmen Crvene jabuke Dražen Žerić Žera najavljuje odličnu svirku i već sada tvrdi da će za tridesetogodišnjicu postojanja benda, 2015. godine, održati spektakularni koncert na stadionu FK Beograd.

Ovo vam je peti uzastopni koncert u Sava centru. Zašto ne menjate lokaciju?
- Kad budemo slavili trideseti rođendan benda, nastupićemo na Tašmajdanu. Zasad nemam razlog da pravim velike koncerte u Areni, kao što to rade neki koji su kratko na estradi. Imaju album-dva, pa prave kampanje, naručuju bombastične naslove, a dele karte i opet im hala bude poluprazna.
Šta publika može da očekuje na koncertu?
- Samo dobru pesmu. Nije mi važno šta ću da obučem, niti ću da dovedem neke plesačice, cirkusante i gutače vatre. Publika Crvene jabuke uživa u našim pesmama.
Zanimljivo je da na koncertima dobijate mnogo neobičnih poklona.
- Dobijam svašta, od „starki“ do ajvara. Volim domaću hranu i moja publika to zna, pa mi na koncerte često donose pršutu, kajmak, a skoro sam dobio i teglu meda. Ipak, najinteresantnije je što mi je jedna obožavateljka za vreme rata poslala humanitarni paket, u koji je stavila gel za kosu!
Jeste li prepoznali naslednika u nekom od pevača mlađe generacije?
- Toše Proeski je jedini mogao da napravi to što je uradio Čola i veliki ljudi. Volim i ono što Željko Joksimović radi, on ima kvalitet i mislim da će trajati.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin