Ana Bekuta: Sviđaju mi se duhoviti muškarci koje inspiriše moj uspeh

Ana Bekuta: Sviđaju mi se duhoviti muškarci koje inspiriše moj uspeh

Autor: | 20/02/2011

0
Ana Bekuta najavljuje spektakl u Sava centru

Folk pevačica Nadežda Polić publici poznatija kao Ana Bekuta, koja obeležava 25 godina karijere, održaće solistički koncert 22. februara u Sava centru. Povodom predstojećeg nastupa, za Press kaže da publici obećava sjajnu atmosferu jer kada je muzika u pitanju daje sve od sebe.
Šta sve publika može da očekuje na vašem koncertu?

- Kao i na svakom mom nastupu, publika će, pre svega, čuti pesme koje najviše voli. Biće to uzbudljiv koktel hitova koji su obeležili moju bogatu karijeru, a neće izostati ni najnovije numere. Sve u svemu, uživaćemo i publika, i ja, i vrsni muzičari koji me prate. Mogu da obećam maksimalnu posvećenost i sjajnu atmosferu. Intenzivno razmišljam o repertoaru idealnom za to posebno veče i uživam u slatkim mukama na koje me stavlja ta nedoumica.
Posle koncerta pevači žele da čuju kritike. Čijih se vi najviše pribojavate?
- Baš ničijih. Ovaj posao radim zato što dobijam upravo onoliko koliko dajem, a kad je muzika u pitanju, dajem sve. Kada su moji koncerti u pitanju, ni najmaliciozniji ne mogu da nađu dlaku u jajetu.
Plašite li se da će Sava centar biti mali za vašu publiku i zbog čega niste odabrali „Arenu"?
- Volim intimnost i toplinu koje pruža Sava centar, odgovara mi izvesna otmenost kojom odiše njegova dvorana. Moja publika zaslužuje ljubav koju putem pesme prenosim, a ova sala je idealna da budem tik u kontaktu sa svim svojim obožavaocima.
Osećate li ponekad da vam, bez obzira na to što ste postigli u životu, još nešto nedostaje?
- Trudim se da ni u čemu ne budem nezajažljiva, pošto neumerenost donosi stalno nezadovoljstvo. Ružno je tražiti preko hleba pogaču, kada znate koliko se danas teško živi. Nedostaje mi malo više kolektivnog optimizma koji bi bio zasnovan na nečem opipljivom. Volela bih da na ulicama vidim malo srećnija lica.
Na koji vaš uspeh ste najponosniji?
- Ponosim se statusom koji uživam. Bez lažne skromnosti, dugo se nalazim među onima koji predstavljaju merilo vrhunskog kvaliteta, što me motiviše i čini me profesionalno ispunjenom.
Kako se nosite sa titulom najlepše bake na estradi?
- Malo sam se umorila od varijacija na tu temu. Ponosim se mojim unucima, koji i te kako znaju da budu kritični prema meni. Naročito Branko, koji mi nalazi mane, dok Sonja priželjkuje da bude kao njena baka.
Da li ste zaljubljeni i šta muškarac mora da poseduje da bi osvojio ženu kao što ste vi?

- Kao i većina ljudi, jesam zaljubljena. Sviđaju mi se snažne ličnosti, ostvareni, duhoviti i samopouzdani muškarci, koje moj uspeh ne inhibira već inspiriše.
Smatrate li da broj hitova diktira vek trajanja na estradi?
- Hitovi su dobrodošli, ali istinski umetnici i majstori svog zanata traju i onda kad pevaju tuđe pesme. Presudni su vokalni kvaliteti, izražajnost, originalnost, ono čime čovek zrači, „nerv" koji se prepoznaje i koji privlači. Harizmu ili imaš ili nemaš.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: ana bekuta

Najnovije vesti