Propagiraju drogu? Zabranjena reklama za parfem "Lepotica opijuma"!

Propagiraju drogu? Zabranjena reklama za parfem "Lepotica opijuma"!

Autor: | 03/02/2011

0

Spot za parfem kuće "Iv Sen Loran" neće biti emitovan na televiziji, jer navodno prikazuje konzumiranje droge. Glumica i manekenka Melani Tijeri u reklami za "Belle d'opium" prevlači prst preko vena, kreće se kao da nema kontrolu nad pokretima, i na kraju pada opijena na pod.
- Ja sam tvoja zavisnost, lepotica opijuma -
kaže glas u reklami. Agencija za standarde u reklamiranju (ASA) objavila je da će reklama u Britaniji biti zabranjena zbog "očiglednih aluzija na ubrizgavanje heroina." Kuća "Iv Sen Loran" saopštila je da je ime parfema aluzija na "opijajuću" ženu, a ne na drogu.
- Svaki iole obavešteni kupac zna da se ovde radi o umetničkom predstavljanju jednog senzualnog proizvoda, a ne o fiksanju -
saopšteno je. Koreografiju za spot radio je genijalni britanski koreograf Akram Kan, koji je odbacio tvrdnje da je pokušao da konzumiranje droge učini glamuroznim.
- Želeli smo da reklama predstavi jednostavne reakcije tela na neki nadražaj, bez suvišnih pokreta. Put njenog prsta preko vene predstavlja tok energije koja vodi od dodira do požude -
rekao je Kan.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi:

Najnovije vesti