Naime, tek što je hrabro odlučio da usred ekonomske krize s prijateljem Tomom Palikovićem iz Zagreba otvori restoran, Nikola je dobio ponudu direktno iz Holivuda da zaigra u filmu „Bezimena ljubavna priča" koji režira slavna Anđelina Džoli. Novootvoreni „Bistro 53", originalni mali restoran na Dorćolu, ostao je bez glavnog konobara. Međutim, njegov gazda se vratio sa snimanja u Mađarskoj i, posle druženja sa bračnim parom Džoli-Pit, bez problema se „prebacio" na svoj beogradski ritam - uskočio je u crno-belu uniformu sa leptir mašnom, stavio kecelju, salvetu preko ruke i pojavio se na svom radnom mestu kao konobar.
Da li je u glumi došlo dotle da je postalo isplativije konobarisati?
- Ne baš, nije tako loše. Moje konobarisanje je posledica nekih mojih ideja. Krenuo sam u posao sa restoranom, a držim se toga da ako hoćeš nešto da uradiš najbolje je da to uradiš sam. „Bistro 53" je mali restoran, pa onda moje konobarske smene i nisu problem za sam početak u poslu.
Vaša mlađa sestra Milica se profesionalno bavi kulinarstvom, a supruga Ljiljana je osoba koja se bavi organizacijom i na neki način je menadžer restorana. Može li se reći da ste vi samo desna ruka ili asistent ženskoj ekipi?
- Moja sestra je šef kuhinje, a ja sam šef sale. Supruga se bavi papirologijom i ona je ta na koju se vodi restoran. Tako da sam ja, manje-više, njihov asistent.
Da li ste gurman?
Kakva se hrana služi u vašem restoranu?
- To je kombinacija raznih kuhinja. Pošto ovaj restoran postoji već desetak godina, jednostavno smo nastavili posao koji je ovde već bio razvijen, s tim da smo neke stvari malo poboljšali, neke izbacili, a neke zadržali. Moglo bi se reći da je ovo sada mali francuski bistro iliti restoran francusko-srpskog prijateljstva.
Otkud vaša ljubav prema francuskoj kuhinji?
- Francuzi su navodno izmislili kuhinju, bar tako oni tvrde. Ali, zaista imaju specifičan odnos prema hrani, vinima i ishrani uopšte i meni se to dopada. Ovaj restorančić se meni dopadao i ranije i voleo sam ovde da navratim. U jednom trenutku sam shvatio da bi mi bilo žao da od njega postane kladionica. Uzeo sam ga i počeo da radim.
Šta kažu gosti kada vas vide u uniformi konobara? Dođu u restoran, sednu za sto, Nikola Đuričko dođe da ih usluži i onda...
Saradnja sa Anđelinom Džoli, u čijem ste rediteljskom prvencu nedavno igrali, izazvala je mnogo medijske pažnje. Šta biste poslužili Anđelini da kojim slučajem dođe u „Bistro 53"?
- Lično joj ne bih ništa spremao. Doneo bih joj meni i mogla bi da bira šta želi da proba. Preporučio bih joj rebarca na kolumbijski način.
Na kolumbijski, a ne na srpski?
- Ne, ne. Ovo je baš specijalitet na kolumbijski način.
Šta vi najviše volite da jedete?
Kuvate li kod kuće?
- Ne, zaista, priznajem da ne. Moja supruga dobro kuva i imamo jednu ženu, našu Gocu, koja nam pomaže oko dece i kuvanja. Nema potrebe da onda to činim i ja.
Da li je tačna izreka da svaki muškarac srednjih godina priželjkuje da ima svoju kafanu?
- Tako kažu, ali ne bih voleo da imam kafanu, jer ona ima neka svoja pravila funkcionisanja i ume da bude pomalo zamoran i nezgodan biznis. Restorančić je već sasvim u redu. Bistro sa enterijerom koji ima stari sjaj i daje intimnu atmosferu je možda nešto što sam želeo u budućnosti, tako da sam ja jedan od muškaraca kome se ta želja ostvarila.
Izvor: Press
Pročitajte još
Neobičan recept za dugovečnost Mire Banjac, juče je proslavila 95 rođendan
Mira Banjac napunila 95 godina, vedar duh je nije napustio
05/11/2024
Saznajte višeMajka Gorana Vesića ključna figura u njegovom životu, ovo je Ljilja
Majka Gorana Vesića važna figura u njegovom životu
04/11/2024
Saznajte višeVesić podnosi ostavku, Vanja je uz njega: Ovo je Goranova supruga, tu u najtežim trenucima
Supruga Gorana Vesića je uz njega
04/11/2024
Saznajte višeVojin Ćetković o ćerkama i očinstvu: Izleteo sam na terasu i isplakao se
Ćerke Vojina Ćetkovića njegova su najveća sreća
04/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)