Kuvanje: Kačamak tortice

Kuvanje: Kačamak tortice

Autor: | 12/08/2012

0

Poslužiti sa kiselim mlekom, jogurtom ili kefirom

Sastojci za 4 osobe:
- dve i po veće šolje vode
- šolja i po do dve kukuruznog brašna
- kašičica soli
- dva jaja
- 50 grama dimljene slanine isečene na kockice
- 50 grama dimljenog kačkavalja isečenog na kockice
- pakovanje krem-sira
-1 pavlaka
- malo kečapa
- kiselo mleko, jogurt ili kefir
- ravna kašika masti

Priprema:

U šerpi ugrejte posoljenu vodu do ključanja. Dodajte kukuruzno brašno i jaja, stalno mešajući, i ostavite poklopljeno na najmanjoj temperaturi oko pola sata.
Za to vreme u većem tiganju na masti propržite slaninu, nakratko kačkavalj i dodajte kačamak iz šerpe, snažno mešajući dok se masa ne sjedini. U nauljene modle ili činijice sipajte smesu, dobro pritisnite i istresite na veći poslužavnik.
Ukrasite po vrhu kuglicama krem-sira oblikovanim kašikom za sladoled. Na poslužavnik oko svake tortice kružno oblikujte istom kašikom kugle od pavlake.
Možete poslužiti kao meze ili kao jutarnji ili večernji obrok sa kiselim  mlekom, jogurtom ili kefirom, po želji.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: jaja jogurt so voda

Pročitajte još

Najnovije vesti