Kuvanje: Plavi patlidžan za meze

Kuvanje: Plavi patlidžan za meze

Autor: | 10/08/2012

0

Ukusno posluženje dok ne stigne glavno jelo

Sastojci za 4 osobe:

- veći plavi patlidžan
- dva jajeta
- brašno po potrebi
- so
- maslinovo ulje 

Fil:

- 150-200 g sira
- žumance
- desetak maslina

Priprema:

Patlidžan oljuštiti, iseći na krugove, posoliti ga i pustiti nekoliko minuta da pusti gorčinu. Svaki kolut uvaljati u brašno i jaja, pa ispržiti na ulju. Jaja posoliti.
Sud u kome će se peći patlidžani nauljiti. Staviti kolut pohovanog patlidžana, preko njega kašiku fila od žumanca i sira, prekriti ga drugim kolutom i opet staviti kašiku fila. Preko svakog ovakvog komada staviti po jednu maslinu.
Peći na 200 stepeni dvadesetak minuta.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: maslinovo ulje