Hrskavi, pikantni zalogaji odlični su za popodnevno druženje
Sastojci za 4 osobe:
- ekstradevičansko maslinovo ulje
- dva čena ili više sitno iseckanog belog luka
- 150 grama na kockice iseckane mesnate slanine ili šunke
- manji crni luk sitno iseckan
- 100 grama šampinjona iseckanih na četvrtine (najbolje je da budu sitni)
- 80 grama "bebi" paradajza isečenog napola
- kašičica-dve sušenog sitno iseckanog paradajza (nije obavezno)
- parmezan ili rendana mocarela
- so
- bosiljak
- origano
- mleveni biber (po želji)
Priprema:
Propržiti sitno iseckanu slaninu na dve-tri kašike maslinovog ulja, na umerenoj temperaturi, dok ne dobije lepu boju, dodati crni i beli luk pa sačekati da omekša. Dodati pečurke i pustiti da omekšaju, potom prstohvat začina, a zatim i „bebi“ i sušeni paradajz. Začiniti solju i biberom.
Parčiće hleba staviti u tost (ili u rernu na 180 stepeni) nekoliko minuta, da uhvate koricu, izvaditi pa utrljati napola presečen beli luk i u tankom sloju preliti maslinovim uljem. Zatim pripremljen fil sipati na parčiće hleba, ređati u pleh, posuti parmezanom ili mocarelom. Potom staviti u rernu na 180 stepeni dok sir ne dobije lepu zlatnu boju, otprilike osam minuta. Može se služiti uz zelenu salatu.
Vreme potrebno za pripremu je otprilike pola sata.
Pročitajte još
Darko Lazić na Aranđelovdan krstio ćerku, kumu svi znate
Darko Lazić krstio ćerku Srnu
21/11/2024
Saznajte višeSve je iznenadio izborom: Idu dani, a Saša Kovačević ima divne vesti
Saša Kovačević i Miki Manojlović zajedno pred kamerama
21/11/2024
Saznajte višeNedejka i Jelenu znamo, ali ne i Ivonu: Ovo je lepa snaja Radoša Bajića
Snaja Radoša Bajića bavi se odgovornim poslom
21/11/2024
Saznajte višeCakana i njen suprug blistali na crvenom tepihu, detalj na njegovoj ruci privukao pažnju
Muž Dragice Radosavljević Cakane nosi skupoceni sat
21/11/2024
Saznajte višeRastko Janković za HELLO! otkrio kakav odnos ima sa Marijinom decom
Ćerka Marije Veljković na crvenom tepihu
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)