Kuvanje: Ražnjići od morske ribe, povrća i tofu - sira

Kuvanje: Ražnjići od morske ribe, povrća i tofu - sira

Autor: | 05/08/2012

0

Sastojci za 4 osobe:

- kilogram
filea morske ribe
- 400 g tofu-sira
- jedna crvena paprika
- jedna zelena paprika
- dve glavice crnog luka
- polovina limuna  

Za marinadu:

- tri kašike ulja
- dve kašike rakije od jabuka
- četiri kašike belog vina
- kašika soja-sosa
- kašika gustog soka od jabuke
- sok i rendana kora od jednog limuna
- kašika sušenog ruzmarina 

File odabrane ribe i tofu sir isecite na kockice jednake veličine. U većoj posudi izmešajte sastojke za marinadu. Iseckani file i tofu stavite u marinadu i ostavite da odstoji trideset minuta. Paprike isecite na kocke odgovarajuće veličine, luk isecite na kriške, a limun na tanke kolutove. Komadiće ribe i tofu sira izvadite iz marinade.
Na drvene štapiće nabadajte naizmenično ribu, povrće, tofu i limun. Ražnjiće pecite deset minuta na jakoj vatri roštilja. Tokom pečenja povremeno ih okrećite i premazujte marinadom.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti