Kuvanje: Punjena pastrmka u vinu

Kuvanje: Punjena pastrmka u vinu

Autor: | 03/08/2012

0

Sastojci za 4 osobe:

- dva-tri kg pastrmke
- šargarepa-dve
- peršun po želji
- sok od dva limuna
- 150 ml belog vina
- 10-15 češnjeva belog luka
- suvi biljni začin
- so
- biber
- ulje
- voda

Ribu očistite, operite i osušite. Potom je temeljno posolite sa svih strana i ostavite da odstoji preko noći. U pleh sipajte ulje i vodu i stavite pastrmku. Ribu je potrebno zaseći na više mesta i politi limunovim sokom.
Sitno iseckajte šargarepu, peršun i beli luk i sve pomešajte. Filom punite pastrmku, red fila, zatim ulje, vegetu, limunov sok. Punite dok ima fila, a potom zatvorite ribu.
U svaki zasek stavite vegetu i češanj belog luka, pa ribu polijte vinom. Ribu prekrijte folijom, pazeći da se ne zalepi za foliju, staviti u rernu i pecite je sat i po na temperaturi od 250 stepeni. Na kraju skinite foliju sa ribe i pecite još pola sata da porumeni.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: belo vino riba