Sastojci za 4 osobe:
- dva-tri kg pastrmke
- šargarepa-dve
- peršun po želji
- sok od dva limuna
- 150 ml belog vina
- 10-15 češnjeva belog luka
- suvi biljni začin
- so
- biber
- ulje
- voda
Ribu očistite, operite i osušite. Potom je temeljno posolite sa svih strana i ostavite da odstoji preko noći. U pleh sipajte ulje i vodu i stavite pastrmku. Ribu je potrebno zaseći na više mesta i politi limunovim sokom.
Sitno iseckajte šargarepu, peršun i beli luk i sve pomešajte. Filom punite pastrmku, red fila, zatim ulje, vegetu, limunov sok. Punite dok ima fila, a potom zatvorite ribu.
U svaki zasek stavite vegetu i češanj belog luka, pa ribu polijte vinom. Ribu prekrijte folijom, pazeći da se ne zalepi za foliju, staviti u rernu i pecite je sat i po na temperaturi od 250 stepeni. Na kraju skinite foliju sa ribe i pecite još pola sata da porumeni.
Pročitajte još
Anastasija Ražnatović u tajnosti stigla u Beograd, razlog je predivan
Anastasija Ražnatović u Beogradu je bila divnim povodom
27/04/2025
Saznajte višeOva uspešna milionerka je nova devojka Tonija Bijelića?
Nova devojka Tonija Bijelića je veoma uspešna
27/04/2025
Saznajte višeMarija Šerifović oduševila: Najveća radost stiže za nedelju dana! FOTO
Nova pesma Marije Šerifović uskoro će ugledati svetlost dana
27/04/2025
Saznajte višeŽelela je da ga sakrije, ali bezuspešno: ON je novi dečko Sanje Vučić FOTO
Novi dečko Sanje Vučić je zgodan
27/04/2025
Saznajte višeAko se vozite ovom linijom gradskog saobraćaja sigurno ćete sresti Danila Mašojevića
Snimak Danila Mašojevića na TikToku
27/04/2025
Saznajte više
Komentari (0)