Sastojci za 4 osobe:
- dva-tri kg pastrmke
- šargarepa-dve
- peršun po želji
- sok od dva limuna
- 150 ml belog vina
- 10-15 češnjeva belog luka
- suvi biljni začin
- so
- biber
- ulje
- voda
Ribu očistite, operite i osušite. Potom je temeljno posolite sa svih strana i ostavite da odstoji preko noći. U pleh sipajte ulje i vodu i stavite pastrmku. Ribu je potrebno zaseći na više mesta i politi limunovim sokom.
Sitno iseckajte šargarepu, peršun i beli luk i sve pomešajte. Filom punite pastrmku, red fila, zatim ulje, vegetu, limunov sok. Punite dok ima fila, a potom zatvorite ribu.
U svaki zasek stavite vegetu i češanj belog luka, pa ribu polijte vinom. Ribu prekrijte folijom, pazeći da se ne zalepi za foliju, staviti u rernu i pecite je sat i po na temperaturi od 250 stepeni. Na kraju skinite foliju sa ribe i pecite još pola sata da porumeni.
Pročitajte još
Američki par postao hit na X-u, pojavio se na glasanju kao Tramp i Melanija
Američki izbori 2024. izazvali veliko interesovanje
05/11/2024
Saznajte višeNajlepše je kod bake: Dom majke Željka Mitrovića, skromna oaza savršeno opremljena
Dom majke Željka Mitrovića
05/11/2024
Saznajte višeNeobičan recept za dugovečnost Mire Banjac, juče je proslavila 95. rođendan
Mira Banjac napunila 95 godina, vedar duh je nije napustio
05/11/2024
Saznajte višeMajka Gorana Vesića ključna figura u njegovom životu, ovo je Ljilja
Majka Gorana Vesića važna figura u njegovom životu
04/11/2024
Saznajte višeVesić podnosi ostavku, Vanja je uz njega: Ovo je Goranova supruga, tu u najtežim trenucima
Supruga Gorana Vesića je uz njega
04/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)