Sastojci za 4 osobe:
- dva-tri kg pastrmke
- šargarepa-dve
- peršun po želji
- sok od dva limuna
- 150 ml belog vina
- 10-15 češnjeva belog luka
- suvi biljni začin
- so
- biber
- ulje
- voda
Ribu očistite, operite i osušite. Potom je temeljno posolite sa svih strana i ostavite da odstoji preko noći. U pleh sipajte ulje i vodu i stavite pastrmku. Ribu je potrebno zaseći na više mesta i politi limunovim sokom.
Sitno iseckajte šargarepu, peršun i beli luk i sve pomešajte. Filom punite pastrmku, red fila, zatim ulje, vegetu, limunov sok. Punite dok ima fila, a potom zatvorite ribu.
U svaki zasek stavite vegetu i češanj belog luka, pa ribu polijte vinom. Ribu prekrijte folijom, pazeći da se ne zalepi za foliju, staviti u rernu i pecite je sat i po na temperaturi od 250 stepeni. Na kraju skinite foliju sa ribe i pecite još pola sata da porumeni.
Pročitajte još
Posle razvoda Dragana Mirković se vozi ovim automobilom, na putu ka aerodromu saobraćaj stao
Automobil Dragane Mirković danas
22/11/2024
Saznajte višeGosti Lepe Brene imaju poseban tretman, pojavio se snimak iz doma na Bežanijskoj kosi
Gosti Lepe Brene imaju poseban tretman
22/11/2024
Saznajte višeDarko Lazić na Aranđelovdan krstio ćerku, kumu svi znate
Darko Lazić krstio ćerku Srnu
21/11/2024
Saznajte višeSve je iznenadio izborom: Idu dani, a Saša Kovačević ima divne vesti
Saša Kovačević i Miki Manojlović zajedno pred kamerama
21/11/2024
Saznajte višeNedejka i Jelenu znamo, ali ne i Ivonu: Ovo je lepa snaja Radoša Bajića
Snaja Radoša Bajića bavi se odgovornim poslom
21/11/2024
Saznajte višeCakana i njen suprug blistali na crvenom tepihu, detalj na njegovoj ruci privukao pažnju
Muž Dragice Radosavljević Cakane nosi skupoceni sat
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)