Sastojci za dve osobe:
- četiri fileta soma
- glavica crnog luka
- pola čaše ulja
- pola čaše belog vina
- sok od pola limuna
- pet čenova belog luka
- dve kašičice senfa
- dva lista isitnjenog lovorovog lista
- kašičica aleve paprike
- kašičica sušenog lista celera
- pola kašičice majčine dušice
- pola kašičice bosiljka
- pola kašičice majorana
- veza peršuna
- so
- biber
Odmrznute filete soma posoliti i pobiberiti.
Od ulja, belog vina, senfa, soka od limuna, sitno seckanog belog luka, grubo nasečenog peršuna i svih ostalih začina napravite marinadu.
Na dno podmazane vatrostalne činije poređajte crni luk isečen na rebarca.
Filete umakati sa obe strane u marinadu i ređati preko luka u činiju. Ostaviti da odstoji otprilike pola sata, ako nemate vremena, može ih odmah staviti u rernu. Ako ostane marinade, sve stavite preko ribe.
Pecite nepoklopljeno oko 25 minuta na 200 stepeni. Potomjelo izvadite iz rerne i odvadite višak tečnosti koji kasnije, tokom služenja, možete da koristite kao preliv, tako da riba ostane skoro bez imalo tečnosti i vratite je u rernu da se još malo zapeče, otprilike petnaestak minuta, da bi se uhvatila lepa korica.
Pre služenja pospite je sitno seckanim svežim peršunom i kolutovima limuna.
Pročitajte još
Suzana Mančić za HELLO!: Ja ću biti nana, moliću lepo!
Suzana Mančić sumira 2025. godinu
21/12/2025
Saznajte višeSunce, palme i okean: Zimovanje Marije Šerifović može da počne
Marija Šerifović otputovala na Bali
21/12/2025
Saznajte višeRođena sestra Džordža Klunija izgubila bitku sa rakom: Bila je moj heroj!
Preminula sestra Džordža Klunija
21/12/2025
Saznajte višeNiko srećniji od roditelja: Bilja i Aca danas primaju čestitke, sin jedinac podelio najlepšu vest
Sin Biljane Jevtić i Ace Ilića diplomirao
21/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)