Neobična fuzija slatkog i slanog ukusa zadovoljiće i najizbirljivije gastronome
Sastojci za sufle za deset porcija:
- 660 g sremskog sira
- osam jaja
- 10 g rendanih tartufa
- 120 g gustina
Sastojci za krem za deset porcija:
- 500 g putera sa tartufima
- 180 g džema od tartufa i smokava
- 50 g meda sa tartufima
- 300 g suvih smokava
- 100 g svežih tartufa
Odvojiti belanca od žumanca. U jednoj posudi čvrsto umutiti belanca i ostaviti ih sa strane. U drugoj, umutiti žumanca sa sremskim sirom, da se dobije kompaktna smesa. Potom dodati izrendane tartufe i gustin, a na kraju lagano umešati umućena belanca. Smesu staviti u podmazan kalup i u zagrejanoj pećnici peći desetak minuta na 180 stepeni.
Sa sufleom servirati džem od smokava i tartufa, koji je napravljen uz dodatak meda sa tartufima i puterom sa tartufima. Odozgo ukrasiti izrendanim gljivama.
Piše: Nadežda Jokić
Pročitajte još
Svi pričaju o Bekamovima: Da li su Dejvid i Viktorija “otpratili” sina Bruklina ili on njih?
Porodica Bekam u sukobu sa Bruklinom
22/12/2025
Saznajte višeBojan Marović žrtva prevare: Krivična prijava je podneta
Bojan Marović žrtva prevare
22/12/2025
Saznajte višeĆerka Ane Sević napunila 5 godina: Slavljenica kao med, a torta je posebna priča
Ćerka Ane Sević napunila 5 godina
22/12/2025
Saznajte višeSuzana Mančić za HELLO!: Ja ću biti nana, moliću lepo!
Suzana Mančić sumira 2025. godinu
21/12/2025
Saznajte višeSunce, palme i okean: Zimovanje Marije Šerifović može da počne
Marija Šerifović otputovala na Bali
21/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)