Neobična fuzija slatkog i slanog ukusa zadovoljiće i najizbirljivije gastronome
Sastojci za sufle za deset porcija:
- osam jaja
- 10 g rendanih tartufa
- 120 g gustina
Sastojci za krem za deset porcija:
- 500 g putera sa tartufima
- 180 g džema od tartufa i smokava
- 50 g meda sa tartufima
- 300 g suvih smokava
- 100 g svežih tartufa
Odvojiti belanca od žumanca. U jednoj posudi čvrsto umutiti belanca i ostaviti ih sa strane. U drugoj, umutiti žumanca sa sremskim sirom, da se dobije kompaktna smesa. Potom dodati izrendane tartufe i gustin, a na kraju lagano umešati umućena belanca. Smesu staviti u podmazan kalup i u zagrejanoj pećnici peći desetak minuta na 180 stepeni.
Sa sufleom servirati džem od smokava i tartufa, koji je napravljen uz dodatak meda sa tartufima i puterom sa tartufima. Odozgo ukrasiti izrendanim gljivama.
Piše: Nadežda Jokić
Pročitajte još
Pa, on je ozbiljan momak! Stajling Maria Šerifovića će vas oduševiti, patike su posebna priča
Stajling Maria Šerifovića po poslednjoj modi
29/03/2025
Saznajte višeŠta je bilo, bilo je: Milan Kalinić okrenuo drugi list, kreće iznova
Milan Kalinić ima novi poslovni angažman
29/03/2025
Saznajte višeLjubomir Bandović na dan Lanetove smrti uradio neverovatnu stvar, koliko srce ima ovaj čovek
Ljubomir Bandović na dan Lanetove smrti uradio neverovatnu stvar
29/03/2025
Saznajte višeBivša supruga Željka Joksimovića bez dlake na jeziku: Ponovo da upropastim život?
Bivša supruga Željka Joksimovića više se nije udavala
29/03/2025
Saznajte višeAko odete kod ovog lekara, očekujte doktorku Mariju Pejović, Acinu ćerku
Ćerka Aca Pejovića uspešna je doktorka, evo gde radi
29/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)