Neobična fuzija slatkog i slanog ukusa zadovoljiće i najizbirljivije gastronome
Sastojci za sufle za deset porcija:
- 660 g sremskog sira
- osam jaja
- 10 g rendanih tartufa
- 120 g gustina
Sastojci za krem za deset porcija:
- 500 g putera sa tartufima
- 180 g džema od tartufa i smokava
- 50 g meda sa tartufima
- 300 g suvih smokava
- 100 g svežih tartufa
Odvojiti belanca od žumanca. U jednoj posudi čvrsto umutiti belanca i ostaviti ih sa strane. U drugoj, umutiti žumanca sa sremskim sirom, da se dobije kompaktna smesa. Potom dodati izrendane tartufe i gustin, a na kraju lagano umešati umućena belanca. Smesu staviti u podmazan kalup i u zagrejanoj pećnici peći desetak minuta na 180 stepeni.
Sa sufleom servirati džem od smokava i tartufa, koji je napravljen uz dodatak meda sa tartufima i puterom sa tartufima. Odozgo ukrasiti izrendanim gljivama.
Piše: Nadežda Jokić
Pročitajte još
Darko Lazić na Aranđelovdan krstio ćerku, kumu svi znate
Darko Lazić krstio ćerku Srnu
21/11/2024
Saznajte višeSve je iznenadio izborom: Idu dani, a Saša Kovačević ima divne vesti
Saša Kovačević i Miki Manojlović zajedno pred kamerama
21/11/2024
Saznajte višeNedejka i Jelenu znamo, ali ne i Ivonu: Ovo je lepa snaja Radoša Bajića
Snaja Radoša Bajića bavi se odgovornim poslom
21/11/2024
Saznajte višeCakana i njen suprug blistali na crvenom tepihu, detalj na njegovoj ruci privukao pažnju
Muž Dragice Radosavljević Cakane nosi skupoceni sat
21/11/2024
Saznajte višeRastko Janković za HELLO! otkrio kakav odnos ima sa Marijinom decom
Ćerka Marije Veljković na crvenom tepihu
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)