Tajna ukusa ovog specijaliteta je u marinadi sa začinskim mirišljavim travkama
Sastojci za porciju:
• 250 g neočišćenih škampi
• 10 ml džina
• 100 g pomorandže
• 10 g mirišljave trave
• 60 g kravljeg sira
• 10 g svežih tartufa
Škampe očistiti, krupno iseckati i staviti ih u marinadu od džina i pomorandže. Od svežeg kravljeg sira napraviti medaljone koje bi trebalo držati u marinadi od maslinovog ulja i kombinacije mirišljavih trava: bosiljka, timijana i majčine dušice. Pri serviranju, na tanjir staviti zelenu salatu, preko toga sir i na kraju tartar od škampi. Na kraju, jelo preliti prelivom od mineralne vode i maslinovog ulja, preko čega se poređaju rendani tartufi.
Piše: Nadežda Jokić
Pročitajte još
Glumac iz serije “Sablja” imao 11 operacija, dva puta preživeo kliničku smrt
Borba za zdravlje glumca Srđana Miletića traje godinama
24/11/2024
Saznajte višeSaučešče im nije izjavio: Sanja o odnosu sa bivšim suprugom
Bivši muž Sanje Marinković na meti kritika
24/11/2024
Saznajte višeSaša Kovačević obrisao slike sa dugogodišnjom devojkom, sada otkrio i razlog
Devojka Saše Kovačevića u centru je medijske pažnje
24/11/2024
Saznajte višeMoj brate otišao si prerano: Ceca objavila oproštajnu poruku, pretužno
Oproštajna poruka Cece Ražnatović
24/11/2024
Saznajte višeJelena stavila do znanja šta misli o Novakovoj saradnji sa Marejem, žena ipak zna najbolje
Jelena Đoković progovorila o novom treneru Novaka Đokovića
24/11/2024
Saznajte višePrva čestitka stigla od Anastasije! Veljko i Bogdana podelili radosne vesti iz Titela
Veljko i Bogdana Ražnatović obeležavaju godišnjicu braka
24/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)