Tajna ukusa ovog specijaliteta je u marinadi sa začinskim mirišljavim travkama
Sastojci za porciju:
• 250 g neočišćenih škampi
• 10 ml džina
• 100 g pomorandže
• 10 g mirišljave trave
• 60 g kravljeg sira
• 10 g svežih tartufa
Škampe očistiti, krupno iseckati i staviti ih u marinadu od džina i pomorandže. Od svežeg kravljeg sira napraviti medaljone koje bi trebalo držati u marinadi od maslinovog ulja i kombinacije mirišljavih trava: bosiljka, timijana i majčine dušice. Pri serviranju, na tanjir staviti zelenu salatu, preko toga sir i na kraju tartar od škampi. Na kraju, jelo preliti prelivom od mineralne vode i maslinovog ulja, preko čega se poređaju rendani tartufi.
Piše: Nadežda Jokić
Pročitajte još
Sofija Milošević i Luka Jović proslavili sinu Teodoru 3. rođendan, o tortama svi pričaju
Sofija Milošević proslavila sinu rođendan
29/03/2025
Saznajte višePa, on je ozbiljan momak! Stajling Maria Šerifovića će vas oduševiti, patike su posebna priča
Stajling Maria Šerifovića po poslednjoj modi
29/03/2025
Saznajte višeLjubomir Bandović na dan Lanetove smrti uradio neverovatnu stvar, koliko srce ima ovaj čovek
Ljubomir Bandović na dan Lanetove smrti uradio neverovatnu stvar
29/03/2025
Saznajte višeBivša supruga Željka Joksimovića bez dlake na jeziku: Ponovo da upropastim život?
Bivša supruga Željka Joksimovića više se nije udavala
29/03/2025
Saznajte višeAko odete kod ovog lekara, očekujte doktorku Mariju Pejović, Acinu ćerku
Ćerka Aca Pejovića uspešna je doktorka, evo gde radi
29/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)