Tajna Madoninog izgleda je u makrobiotici

Tajna Madoninog izgleda je u makrobiotici

Autor: | 17/05/2012

0

Energična pop kraljica Madona i dalje “trese” stadione i pokazuje impozantnu mišićnu masu u 53. godini. Za to delimično može da se zahvali makrobiotičkoj ishrani koja podstiče rast “dobrih” bakterija u njenim crevima. Zato je zaštićena od bolesti i ostaje u tip-top kondiciji. Madonin lični kuvar Majumi Nišimura joj priprema kombinaciju celog zrna žitarica, povrća, algi sa miso supom, soje i tempeha. Sve ove namirnice su izuzetno dobre za crevnu floru. “Dobre” bakterije podstiču varenje i štite od širokog spektar bolesti.
- Madonina ishrana je veoma osetljiva. Bakterija koja živi u vama ispunjava veoma važne uloge - kaže nutricionista Dejvid Toping.
Naučnici i nutricionisti često ističu da su mikrobi u našim crevima kao “vežbanje baštovanstva”.  Konzumiranje dobrih bakterija koje su poznate pod imenom probiotici je već dugo aktuelno, ali Madona je iz ishrane izbacila i meso, kafu i mlečne proizvode.
- Jedemo minimalno obrađenu hranu- izjavio je gospodin Nišimura.
On je svojevremeno kuvao obolelima od raka, a sada se brine o pop ikoni. Neka od Madoninih omiljenih jela su alge sa miso supom, hidžiki alge servirane sa šargarepom i lukom i prelivene soja sosom, kao i kuvani ovas za doručak.
- Kada izbacite hranu životinjskog porekla, beli šećer i kafu, posle 10 dana počnete da osećate razliku. Kada sam počela ovako da se hranim, sećam se da mi je glava odjednom postala bistrija, budila sam se ranije i osećala se tako sveže ujutru da nisam želela da ostanem u krevetu - izjavila je Madona.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin