Napredno internet oglašavanje u Srbiji

Napredno internet oglašavanje u Srbiji

Autor: | 15/03/2013

0

Vodeći dobavljač usluga internet oglašavanja u Srbiji, kompanija Httpool lansirala je novi kreativni format oglasa koji oglašivačima omogućava veću interaktivnost sa posetiocima Web sajtova.Novi baner, pod nazivom Httpool Engagement, prati poslednje svetske trendove iz oblasti internet oglašavanja u kojima do interakcije dolazi angažovanjem posetioca Web sajta. Tek nakon angažovanja posetioca i pokazanog interesovanja dolazi do veće interakcije, prilikom koje oglašivači dobijaju povećanu vidljivost i brojne dodatne mogućnosti, poput uvezivanja društvenih mreža, postavljanja video spota, mape, galerije fotografija, kontakt formulara i drugih opcija.
Novi format je tek početkom godine implementiran na tržištima zapadne Evrope i Azije, što znači da Srbija u ovom segmentu prati poslednje svetske trendove. Takođe, Httpool po prvi put u Srbiji uvodi i CPE (cost per engagement) kao model u kojem oglašivači plaćaju samo za angažovanje korisnika, što je još jedna nova pogodnost za oglašivače koji su do sada plaćali banere po broju prikaza ili po broju klikova.

Httpool je u prošloj godini premijerno prestavio IAB (Interactive Advertising Bureau) Rising Stars formate, a za ovu godinu, pored Engagement formata, na tržištu će predstavi još novih kreativnih opcija na polju internet i mobilnog oglašavanja.
Prema podacima za 2012. koje je objavio Republički zavod za statistiku, 47,5% domaćinstava poseduje internet priključak, a 38% domaćinstava u Srbiji ima širokopojasnu (broadband) internet konekciju. Preko 2,7 miliona lica u Srbiji koristilo je internet u poslednja tri meseca.
Vrednost tržišta internet oglašavanja u Srbiji procenjena je na preko 12 miliona evra u 2011. u adex istraživanju koju je sproveo IAB Srbija. Rast tržišta u 2011. procenjen je na 36,12% u 2011., čime je naša zemlja bila jedna od zemalja sa najvećom stopom rasta u Evropi. Prema prvim procenama rast tržišta internet oglašavanja u Srbiji u 2012. bio je duplo manji nego u 2011.
Prisutan u Srbiji od 2005. Godine, Httpool je danas pozicioniran kao vodeći dobavljač usluga internet oglašavanja sa najvećim iskustvom na ovom tržištu i prisustvom u većini evropskim zemalja, Aziji i SAD-u. Shodno prirodi ove industrije, Httpool ide u korak sa najnovijim globalnim trendovima u oglašavanju, uvodeći ih na srpsko tržište dinamikom koju diktira stepen razvijenosti lokalne internet zajednice.

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi:

Pročitajte još

Najnovije vesti