Ricinusovo ulje za sjajnu kosu

Ricinusovo ulje za sjajnu kosu

Autor: | 15/03/2013

0

Ricinusovo ulje se koristi u raznličite svrhe - u ishrani, kozmetici, farmaciji... Često se dodaje mnogim kozmetičkim preparatima za kožu i kosu, a lekovistost ovog biljnog ulja u tradiciji je dugo poznata.
Pokazalo se da je ricinusovo ulje najefikasnije u tretmanima suve i oštećene kose. Prvenstveno je učinkovit u hidrataciji vlasi, čineći kosu mekom i nežnom. Preporučuje se za kosu koja je oštećena farbanjem, agresivnim preparatima ili toplotom. Ricinusovo ulje će obnoviti i ispuniti nepravilnosti i tako ojačati vlasi i zaštititi ih od pucanja, a smatra se da doprinosi i ubrzanom rastu kose i obnavljanju vlasišta.
Ricinusovo ulje možete da koristite tako što ćete ga jednostavno naneti na krajeve kose, odnosno koristiti ga kao tretman za ispucale krajeve, a možete ga koristiti i kroz razne maske za hidrataciju i tretmane kose. U tom slučaju nanosi se celom dužinom kose ili samo na teme u kombinaciji sa drugim hranjivim sastojcima na nekoliko sati ili preko noći. Možete i sami da isprobate jedan od brojnih recepata za prirodne preparate od ricinusa koje možete da napravite kod kuće. Na primer, dve kašičice ricinusovog ulja pomešajte sa jednim žumanjkom. Smesu nanesite na kosu i držite je zamotanu dva do tri sata, a potom isperite regeneratorom.

Izvor: Index.hr

Foto: Freedigitalphotos.net

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi:

Pročitajte još

Najnovije vesti