Portal Magazin piše da je u studiji učestvovalo 1.000 muškaraca i žena starijih od 50 godina.Tom prilikom je otkriveno da oni koji su konzumirali više životinjskih proteina imaju gotovo dvostruko veće šanse da ranije umru.
Osim toga, imaju i četiri puta veće šanse da obole od raka, poput, na primer, pušača.
Naučnici kažu da su za takvo stanje krivi proteini koji se nalaze u mesu, siru, jajima i drugim životinjskim proizvodima, a koji su podobni za razvijanje tumura i ubrzano starenje.
Osobama u 50-tim i ranim 60-tim godinama savetuje se da što manje konzumiraju te proizvode i da što više uzimaju proteine koje sadrže riba, grašak...
Međutim, studija je takođe pokazala i da su proteini dobijeni iz životinjskih namirnica dobri za osobe starije od 65 godina, ali je struka podeljena oko tog istraživanja.
Britanski stručnjaci tvrde da je najbolji način da se izbegne rizik obolevanja od raka prestanak pušenja, održavanje normalne telesne težine, umereno konzumiranje alkohola i fizička aktivnost.
"Dokazano je da je pušenje loše, ali meso i sir se mogu jesti u umerenim količinama kao deo zdrave ishrane", kaže Heder Ohli s Ekseter univerziteta.
Slične Vesti
Pročitajte još
Darko Lazić na Aranđelovdan krstio ćerku, kumu svi znate
Darko Lazić krstio ćerku Srnu
21/11/2024
Saznajte višeSve je iznenadio izborom: Idu dani, a Saša Kovačević ima divne vesti
Saša Kovačević i Miki Manojlović zajedno pred kamerama
21/11/2024
Saznajte višeNedejka i Jelenu znamo, ali ne i Ivonu: Ovo je lepa snaja Radoša Bajića
Snaja Radoša Bajića bavi se odgovornim poslom
21/11/2024
Saznajte višeCakana i njen suprug blistali na crvenom tepihu, detalj na njegovoj ruci privukao pažnju
Muž Dragice Radosavljević Cakane nosi skupoceni sat
21/11/2024
Saznajte višeRastko Janković za HELLO! otkrio kakav odnos ima sa Marijinom decom
Ćerka Marije Veljković na crvenom tepihu
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)