Željko Joksimović oduševljen publikom koja sa njim horski pevala i lepotama Australije

Željko Joksimović oduševljen publikom koja sa njim horski pevala i lepotama Australije

Autor: | 11/11/2010

0

Jedan od naših najpoznatijih pop muzičara Željko Joksimović neumorno i sa velikim žarom nastupa kako u našoj zemlji tako i  širom sveta. Nedavno je ovaj talentovani pevač za stanovnike „zemlje kengura“ održao niz spektakularnih koncerata koji su oduševili tamošnju publiku. Kao što se i očekivalo, najbolje je bilo u Sidneju. Na svim koncertima Željko je bio pun elana i inspirisan da publici priušti nezaboravne večeri. Veliku većinu onih koji su došli da ga čuju činile su devojke, koje su razdraganim navijanjem ispred bine obeležile atmosferu svih koncerata. Joksimović je turneju otpočeo u Brizbejnu. Koncertom u „Vitlam centru“ u Sidneju, popularni pevač je još jednom potvrdio status jednog od najkvalitetnijih muških vokala na Balkanu. Dvorana je bila krcata a Željka je na koncertu pratio „Teksas bend“. Oduševljena publika je horski pevala sa svojim idolom pesme - „Ljubavi“, „Žena za sva vremena“ i „Lane moje“. Dobra zabava nastavljena je u Adelejdu i Melburnu, da bi kraj koncertih aktivnosti poznati umetnik završio u australijskom gradu Pertu.
- Publika u Australiji me je uvek lepo dočekivala, a i sama činjenica da smo ovu daleku zemlju uvrstili u redovni raspored  koncertnih dešavanja, govori u prilog tome da sam iz Australije uvek dolazio sa pozitivnim utiscima. Publika je tamo zaista divna, kao i Australija koja je predivna i nudi pregršt zanimljivosti, kako za videti, tako i za doživeti - rekao je za magazin „Hello!“ Željko Joksimović. Iako je aktivno nastupao na ovom dalekom kontinentu, pronašao je malo vremena i za uživanje.


- Nažalost, vrlo malo vremena na takvim turenejama ostane kao slobodno vreme. Pored priprema za sam nastup, zatim sam koncert i događanja posle njega, ne ostane vremena za opuštanje. U pauzama gostovanja, trudio sam se da pronađem malo vremena za turističko uživanje, posebno u Sidneju. Ove godine sam, pored svih poznatih mesta tog grada, posetio i čuveni australijski zoološki vrt. Posebno su me oduševile i makete životinja, koje su   urađene verodostojno, u prirodnoj veličini, a korišćene su za snimanje mnogih filmova - istakao je popularni pevač.
Osim velikog broja Željkovih obožavateljki, koje su glavni posetioci njegovih koncerata, zanimljivo je bilo da je gost u publici na Joksimovićevom koncertu u Melburnu bila i Ursula Jović, svetski poznata bluz pevačica. Ova zvezda iz Australije, srpsko-aboridžinskog porekla, koju je domaća publika mogla da vidi na velikom platnu u ulozi Dejzi u filmu "Australija", gde je igrala zajedno sa Nikol Kidman i Hjuom Džekmenom, poklonila je „našem Lanetu“ svoj CD.
- Ursula je odličan ženski vokal i veoma je popularna širom Australije. Prija mi činjenica da je prisustvovala mom koncertu, i drago mi je da joj se dopada ono što ja radim. Naravno da i sa moje strane postoji veliko poštovanje prema njenom glasu i muzici koju izvodi - rekao je Željko, koji tek što se vratio iz Australije, već 6. novembra nastupiće u Velikoj dvorani novosadskog „Spensa“.
- Trudim se da svaki koncert pripremim na najbolji mogući način, i zvučno i vizuelno. Verujem da taj spoj ima dosta uticaja na opšti utisak o nastupu. Naravno, ono što svaki koncert obeleži je energija koja postoji zahvaljujući posetiocima. Verujem da će i u Novom Sadu biti te energije za dobru atmosferu, a samim tim i dobar provod - kaže popularni pevač.
Pored toga, muzičar ističe da oseća prijatnu euforiju što će u decembru, posle dužeg vremena, nastupiti u zagrebačkoj „Areni“.
- Osećam se predivno zbog toga što ću posle mnogo godina nastupiti pred zagrebačkom publikom. Treme nema, ali je zato ona prijatna euforija prisutna i s nestrpljenjem očekujem koncert u zagrebačkoj „Areni“ - završava Željko Joksimović

Piše: Jelena Popović

Foto: Minacord team

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin