Novak Đoković: Priznanja se nižu

Novak Đoković: Priznanja se nižu

Autor: | 12/11/2012

0

I pored problema koji su ga pratili tokom ove godine Novak Đoković je lavovskom borbom ponovo postao svetski teniser broj jedan. Na nedavno održanom završnom Masters turniru u Londonu prvi teniser sveta dobio je dva prestižna priznanja za 2012. godinu. Nagradu "ATP world tur No1" za najboljeg tenisera u ovoj sezoni i priznanje "Artur Es" za humanitarnuličnost godine, koja se dodeljujeza izuzetni dobrotvorni doprinos. Nagrade koje dodeljuje Udruženje teniskih profesionalaca najpopularnijem sportisti uručene su na svečanoj ceremoniji u londonskoj "O2 areni".
Proteklih godinu dana srpski teniser bio je angažovan na velikom broju humanitarnih aktivnosti. Fondacija "Novak Đoković" prikupila je sredstva za obrazovanje dece na humanitarnoj večeri,održanoj u septembru u Njujorku. Osim toga, naš najuspešniji teniski as i kompanija ,,Uniklo“ pokrenuli su i program "Deci za osmeh". Ambasador je "Unicefa" i svojim zalaganjem pomaže da razvoj dece u Srbiji bude kvalitetniji.
Na svečanosti, pred publikom koja ga zdušno bodri, šarmantni teniser nije krio oduševljenje.
- Nagrade mi znače, posebno ova koju sam dobio za doprinos fondacije "Novak Đoković", koja je organizovala i svoj prvi humanitarni događaj u Njujorku. Bilo je fantastično, to nam je otvorilo mnoga vrata i pomoglo da dođemo do ovog priznanja -rekao je Novak.
- Ovo nije samo moj uspeh veći uspeh ljudi koji rade za Fondaciju, koji su svakodnevnouključeni u humanitarne aktivnosti. Svi mi težimo tome da što više energije i vremena posvetimo deci i ljudima koji zaslužuju da imaju iste šanse za ostvarenje snova - istakao je najbolji teniser sveta.
- Saznanje da ću završiti sezonu kao broj jedan veliko je rasterećenje. Zahvalan sam timu koji mi je pružio veliku podršku - rekao je Đoković koji spektakularnim mečevima ostavlja bez daha ljubitelje belog sporta“.
Zahvaljujući porodici dosegao je zvezdano nebo. Verovali su u malog Novaka koji ih sada čini ponosnim. Dugogodišnja devojka Jelena Ristić velika mu je podrška i oslonac, svim srcem ga bodri na mečevima i zajedno s njim prolazi sve lepe i manje lepe trenutke. Njena podrška mu mnogo znači, a povratak u vrh svetskog tenisa, šarmantna Jelena podelila je sa fanovima na društvenoj mreži Fejsbuk, gde je postavila njegovu fotografiju i napisala: "Opet prvi!"
Lepa Jelena, sa kojom Novak živi u Monte Karlu, u neprekidnoj je žiži javosti, prati se i beleži svaki njen korak. Skromna i uvek nasmejana, tu je da svom dečku bude pokretačka snaga u trenucima kada mu je najteže.
Sezona na izmakubila je psihološki veoma teška za Novaka zbog velikih očekivanja posle fenomenalnih rezultata u prethodnoj godini.Dodatno ga je uzdrmala dedina smrt,a potom i zdravstveni problemi njegovog oca Srđana. Naime, otac najboljeg svetskog tenisera imao je bakterijsku infekciju koja je uspešno sanirana, a zbog bolovi u leđimalečenje je nastavio na klinici u Minhenu i uspešno se oporavlja uz podršku supruge Dijane i cele familije.
Novak je svakodnevno u kontaktu sa roditeljima i trudi se da i pored porodičnih problema bude fokusiran na tenis i uspešnozavrši ovu sezonu, što bi njegovog oca veoma usrećilo.
- Bolje je, bolje je. Svi u porodici pokušavamo da mu damo dovoljno snage da dobije ovu bitku - rekao je Novak američkom listu "USA today".
Snagom volje i jačinom lavljeg srca niže pobede. Vole ga svi, a fudbaler Čelzija Huan Mata jedan je od vatrenijih navijača. Sjajni Španac iskoristio je prisustvo srpskog tenisera u Londonu da se fotografiše sa svojim teniskim idolom."Idem u "O2 arenu" sa genijem", napisao je Mata na Tviter profilu, a od Novaka je stigao odgovor: "Fudbalski mađioničar! Uživaj u tenisu, amigo!"
Devojka koja se registrovala na "
Jutjubu" pod imenom "Nole girl"  napravila je video-klip od najinteresantnijih fotografija svetskog broja jedan. Nazvala ga je "Hot, sexy, shy guy Novak Đoković". "Nole girl” skoro svakodnevno ubacuje po jedan video zapis sa izjavama, poenima, konferencijama za novinare srpskog asa.
I dok se fanovi utrkuju ko će biti originalniji, Novak je
fokusiran na igru. Drugi put zaredom završiće godinu kao svetski , "broj jedan" i time usrećiti sve koji ga vole. Posle naporne sezone, Novaka očekuje odmor koji će provesti u krugu porodice.

Piše: Tijana Dimitrijević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin