Nikolina Pišek i Vidoje Ristović: Svi detalji trodnevnog slavlja u Monte Karlu

Nikolina Pišek i Vidoje Ristović: Svi detalji trodnevnog slavlja u Monte Karlu

Autor: | 16/09/2013

0


Tri dana kada su sa najboljim prijateljima i članovima porodice slavili njihovu veliku ljubav Nikolina Pišek i Vidoje Ristović pamtiće čitav život, kao i gosti nesvakidašnjeg tematskog druženja. Zaljubljeni par, hrvatska voditeljka i tridesetpetogodišnji Beograđanin, želeo je da priredi slavlje u Monte Karlu koje će svi njihovi gosti, za tu priliku pristigli iz celog sveta, pamtiti kao najlepše i najzanimljivije kojem su prisustvovali.
Drugog dana septembra, samo nekoliko dana pošto su obeležili godišnjicu od započinjanja romanse, par je s nestrpljenjem dočekivao goste u otmenom hotelu „Metropol“, u kome je upriličeno venčanje, a potom i svadbena zabava. Arhitekta hotela je poznati dizajner Žak Garsija, koji je projektovao kuću Sandre i Andreja Meljničenka u Antibu.
Nikolina i Vidoje su u kneževinu Monako stigli nekoliko dana ranije kako bi završili sve obaveze u vezi sa organizacijom same ceremonije venčanja, nekoliko žurki i svečanih večera koje su tokom trodnevnog slavlja za goste priređivali po Monte Karlu, kao i sve u vezi sa avio-prevozom njihovih zvanica. Gosti su 2. septembra pristizali iz Srbije i drugih republika bivše Jugoslavije, iz Njujorka, Londona i Moskve. Prve večeri, kada su se svi udobno smestili u elegantne apartmane luksuznog hotela, budući supružnici organizovali su večeru upoznavanja u čuvenom restoranu „Ćiprijani“. Uz bogat meni, svi gosti atraktivnog para mogli su da se bolje upoznaju i ugodno razgovaraju za vreme obedovanja. Zvezde večeri bili su roditelji mladenaca, koji su celo veče razgovarali, kao i Nikolinina kćerka Hana, koja je sve vreme držala ljubimca svoje slavne majke, pomerijanca Artura. Posle obedovanja provod je nastavljen u čuvenom kazinu „Monte Karlo“, gde je samo zgodna Nikolina bila srećne ruke.
Drugi dan za sve zvanice bio je slobodan za obilazak Monte Karla, a zgodna Hrvatica vredno je radila. Naime, sa matičarem je isprobavala ceremoniju venčanja. Lepa voditeljka potom je otišla da se dotera za ceremoniju, a gosti su se opustili na koktelu uoči svadbene cermonije. Slavlje povodom venčanja bilo je upriličeno pored prelepo dekorisanog bazena, gde je poslužena večera, uz odličnu muziku, ples i šampanjac „Kristal“, koji se točio u neograničenim količinama. Među gostima iz celog sveta bila su i poznata imena, kao što su Milutin Getsbi, „prvi čovek“ u organizaciji „amFARa“, zatim biznismen Miša Beko, mladoženjin svedok na venčanju, bivši političar Milorad Vučelić i Vanja Nikolić, majka Sandre Meljničenko. Nikolinina kuma bila je njena najbolja prijateljica, poslovna žena iz Zagreba Snježana Mehun-Galeković.
Dva sata posle ponoći,skup od sedamdeset dvoje ljudi, koliko je brojalo veselo društvo uz mladence, preselilo se iz bašte hotela u poznatu diskoteku „Jummy's“, koju su supružnici zakupili. Mladenci su sa gostima do jutra slavili njihovu ljubav, za koju su od prvog susreta oboje znali da je sudbinska. Trećeg dana svako je imao slobodno vreme, tokom dana organizovan je ručak, a za zvanice koje su imale let avionom u večernjim časovima i večera.
Ekskluzivno za magazin „Hello!“ zaljubljeni supružnici ustupili su fotografije spektakularne trodnevne proslave venčanja u kneževini Monako. U intervjuu za naš magazin zgodna Nikolina otkrila je sve detalje sa „svadbe godine“, kako je u medijima danima nazivano njihovo glamurozno venčanje za pamćenje.

Kako su tekli događaji tokom tri dana slavlja?
- Prvi dan su se gosti okupili na večeri u restoranu „Ćiprijani“, gde smo organizovali upoznavanje svih zvanica. Gosti su došli sa svih strana sveta već prvog dana i uglavnom se nisu poznavali, pa je bio red da ih predstavimo jedne drugima. Posle obeda atmosfera se zagrejala, ljudi su se opustili, počeli su da se šetaju, menjaju raspored stolova.

Jesu li se vaši i Vidojevi roditelji upoznali na večeri u „Ćiprijaniju“?

- Upoznali su se u „Metropolu“ tog dana uoči polaska celog društva u restoran „Ćiprijani“. Nije bilo prilike da ih pre „suočimo“. Sve je prošlo ležerno, ne bi bilo razloga da bude drugačije.

Da li su svi gosti bili smešteni u hotelu „Metropol“?
- Sve zvanice su bili smeštene u „Metropolu“. U kasnijim popodnevnim satima 2. septembra skoro svi su bili na okupu osim nekolicine koji su došli narednog dana kako bi prisustvovali samom venčanju i proslavi pored bazena. Posle svečane večere u restoranu „Ćiprijani“, otišli smo u kazino „Monte Karlo“. Veče pre toga, kada smo bili samo nas dvoje, Vidoje je bio srećne ruke. Narednog dana muški deo društva je uglavnom gubio, a ja sam dobijala. Sve skupa, kada se sabere i oduzme, Vidoje i ja smo tokom dve večeri kockanje bili „na nuli“. Sutradan svi su imali slobodno vreme, do večernjih časova, kada je zakazan koktel pored bazena hotela, pre ceremonije venčanja. Na probi ceremonije kod matičara bila sam samo ja. Igrala sam ulogu i Vidoja i naših kumova, budući da su oni izrazili želju da idu u šetnju i u šoping. Zapravo, nisam ni imala potrebu za probom jer mi se u životu do sada pokazalo da su spontane stvari najlepše. Koktelu pre ceremonije nisam prisustvovala jer sam se spremala. Doterivali su me moji i Vidojevi prijatelji, frizer Miroslav Luković, poznatiji kao „Mister Iks“, i mejkap artist Marko Nikolić. Spremanje sa Markom i Miroslavom proteklo je zabavno, bez prethodne probe jer ih obojicu dugo znam i imala sam puno poverenje u njih. To je damama bilo neverovatno pošto je uobičajeno da neveste imaju probu šminke i frizure pre venčanja. Dogovorila sam se sa Miroslavom za frizuru pre same ceremonije i prepustila mu se, dok Marka nisam ni pitala šta će da radi sa šminkom.

Kako ste odabrali burme?
- Vidoje i ja smo sa mojom kćerkom Hanom došli nekoliko dana ranije u Monako, a burme je Vidoje naručio ranije, pa ih je samo preuzeo. Do večeri same ceremonije nisam imala pravo da ih vidim, po njegovoj želji.

Da li ste imali nešto staro, nešto novo, nešto plavo i nešto pozajmljeno?

- Pozajmila sam minđuše od Vidojeve majke, nova je bila venčanica, stare su bile cipele, koje sam kupila nekoliko dana ranije, ali sam ih nosila danonoćno da bi postale stare, a nešto plavo bio je veš. Gaćice su stigle pola sata uoči ceremonije, jer, kada sam shvatila da nemam ništa plavo, Vidojev prijatelj je požurio u večernji šoping.

Ko su bili vaši kumovi i kome ste prepustili organizaciju slavlja?
- Kuma mi je bila dugogodišnja prijateljica Snježana Mehun-Galeković iz Zagreba, a Vidojev kum bio je Miša Beko. Organizaciju smo prepustili agenciji „Avalone“ iz Monte Karla, koju su nam preporučili prijatelji. Ona ima reputaciju u organizovanju venčanja i zabava po celoj Azurnoj obali. Zbilja su opravdali naše puno poverenje.

Jeste li vi želeli da prostor bude bajkovito dekorisan?
- Da, ja sam odobravala dekoraciju iako pre toga nisam videla prostor. Prostor oko bazena uredio je Karl Lagerfeld specijalno za hotel „Metropol“, koji je sam po sebi prelep i zahvalan za održavanje svečenih događaja jer je fantastično osvetljen. Neki sitni „zahvati“ urađeni su po našoj zamisli i prema našim potrebama.

Zbog čega ste želeli da slavlje traje tri dana?

- Za venčanje smo izabrali lokaciju na kojoj je teško bilo organizovati sve u jednom danu: dolazak gostiju, upoznavanje, ceremoniju venčanja i proslavu. Nismo mogli sve da „odradimo“ za dvadeset četiri sata, jer naši prijatelji su dolazili iz različitih krajeva sveta, te smo morali i njima i nama da priuštimo komfor i da sve protekne bez nepotrebne užurbanosti.

Ko vam je dizjanirao venčanicu?
- Na svadbi sam imala venčanu haljinu Monik Lilije, francuske dizajnerke visoke mode, dok je Vidoje odabrao odelo modne kuće "Lanvin“. Prve večeri, u restoranu „Ćiprijani“, bila sam u haljini "Herve Leger“, dok je Vidoje nosio odelo sa potpisom „Dior“.

Koji je bend bio angažovan za slavlje i uz koju ste numeru vi i Vidoje odigrali prvi ples?
- Moja želja bila je da prvi naš ples bude uz numeru „At last“ od Ete Džejms. Bend je pratio pevača Žaka Houdeka, koji je, po meni, najbolji hrvatski vokal. Dosta je poznat na hrvatskoj muzičkoj sceni, a pre nekoliko godina visoko se plasirao u britanskom takmičenju „X faktor“. On je bio odličan izbor, njegova interpretacija pesama je bila čarobna, a bogati raspon glasa mu omogućava da peva i pesme Vitni Hjuston iako je muškarac. Izvodio je domaći pop i strane numere.

Da li je večera prethodila đuskanju zvanica?

- Naša želja je bila da ne bude nikakav raspored i red, da nema protokola, već da atmosfera bude opuštena. Organizatorima sam rekla da želim da sve bude opušteno i spontano, da svako može po svom nahođenju da radi ono što želi, da pleše ili da održi govor. Nisam htela da prozivam ili obavezujem bilo koga ni na šta.

Jeste li tražili da bude poslužena večera ili da se zvanice služe po principu „švedskog stola“?
- Zvanicama je bila servirana večera u sledovima. Slavni kuvar, jedan od najčuvenijih svetskih šefova, Alan Dikas pripremao je specijalitete u osam sledova. Reč je o slasnim delicijama internacionalne kuhinje. Inače, od silnog stresa u vezi sa organizacijom i zgusnutim rasporedom nisam jela čitava dva dana, namučila sam se, ali nisam osećala glad. Bili smo skoncentrisani na to da nikome od zvanica ništa ne bude uskraćeno, pa nisam okusila ni mrvicu od jela serviranih u „Ćiprijaniju“, a ni na našoj svadbenoj večeri. Prvo što sam okusila bio je doručak posle provoda u diskoteci „Jimmy's“.

Kakva je bila svadbena torta?
- Torta na tri sprata stigla je iz francuske poslastičarnice „Laduree“ i svaki sprat bio je drugačijeg ukusa: čokolada, vanila i voće.

Da li se desila neka simpatična anegdota tokom ceremonije?

- Moj pas Artur počeo je da zavija baš u trenutku kada me je matičar pitao da li ja uzimam Vidoja za muža, zbog čega su se svi gosti grohotom smejali. Inače, sve je prošlo glatko, mada sam bila u panici da ću nešto pogrešiti ili loše reći. Čitava ceremonija odvijala se na engleskom, tako da sam vežbala da mi izgovor bude što bolji, mada je bilo šarmantnih propusta koji su bili simpatični i zabavni.

Hoćete li Vidojevo prezime dodati na svoje?
- Ne, uzeću Vidojevo prezime.

Dokle je trajala žurka posle ceremonije?
- Do dva sata posle ponoći igrali smo u hotelu. Posle toga smo svi prešli u klub „Jimmy's“ koji smo zakupili za provod zvanica te večeri. Igrali smo do jutra. U lobiju hotela našli smo se nas nekoliko „najupornijih“ i doručkovali smo zajedno.

Počinjete da radite na televiziji „B92“. Da li ćete preći u Beograd ili ćete živeti na relaciji Beograd-Zagreb, budući da Hana tamo ide u školu?
- Neko vreme ću sigurno ići u Zagreb dok se ne organizujemo „fiksno“. Što se tiče „B92“, načelno sam pristala, ali nismo se još detaljno dogovorili oko saradnje. Na dan mog odlaska u Monako dogovarala sam se sa čelnicima te televizije o mom angažmanu, tako da mi predstoji da sednemo i preciziramo, da vidim da li je to - to.

Idete li na „medeni mesec“ ili vam je dovoljno mesec i po dana letovanja pre vašeg venčanja?
- Pre Nove godine otići ćemo negde, sada ne možemo zbog obaveza, a mesec i po dana odmora je bilo sasvim dovoljno.

Hoćete li javnost uskoro obradovati lepšom vešću nego što je venčanje? Imate li u planu potomstvo?
- Prvo, mislim da se te stvari ne planiraju, a drugo, ne bih imala ni želje ni volje da te stvari delim sa javnošću, ne bih se ispovedala o tome. Šta bude, biće.

Piše: Nadežda Jokić, Life Content
Foto: Marta Szczesniak
http://www.rivieraweddingphotography.com

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti