Erik Đemba: Teško je biti samohrani otac četiri kćerke

Erik Đemba: Teško je biti samohrani otac četiri kćerke

Autor: | 08/09/2013

0


Simpatični fudbaler Erik Đemba nedavno je potpisao ugovor sa fudbalskim klubom "Partizan" i sa porodicom se doselio u glavni grad naše zemlje. Rođen je u afričkoj državi Kamerun, gde je odrastao sa desetoro braće i sestara. Životni put ovog talentovanog sportiste zapravo liči na ostvarenje snova. Kao šestogodišnji dečak sa drugarima iz komšiluka igrao je fudbal na ulici kada ga je primetio trener lokalnog kluba, sve ostalo je istorija. Erik se preselio u Francusku, gde je igrao za Fudbalski klub "Nant", gde je pokazao raskošni talenat i ubrzo je otišao u jedan od najtrofejnijih engleskih klubova "Mančester junajted". Preseljenje u Englesku Eriku je donelo neverovatnu poslovnu priliku, ali i veliko bogatstvo i slavu. Ostrvski mediji su redovno izveštavali o životu tridesetdvogodišnjeg reprezentativca Kameruna, koji im je bio veoma zanimljiv kako na terenu, tako i van njega. Kasnije se preselio u Katar, a pre dolaska u Srbiju igrao je za ekipu iz Izraela. Navijače "Partizana" osvojio je na prečac borbenom i srčanom igrom za njihov voljeni klub.
- Kada sam bio mali dečak, igrao sam fudbal na ulici i ljudi koji su me videli kako trčim sa loptom pomislili su, na moju sreću, da zaista imam talenat. Razgovarali su sa mojom porodicom o tome da počnem profesionalno da treniram, a roditelji su me podržali u mojoj želji da postanem fudbaler. Imao sam jedanaest godina i gledao sam svaku utakmicu "Mančester junajteda", moj omiljeni igrač je bio legendarni fudbaler Erik Kantona, koji se zove kao i ja, pa sam po njegovom prezimenu dobio nadimak. Tada nisam ni sanjao da ću igrati za taj veliki tim, ali to se ipak dogodilo. Sada je to za mene prošlost, ali je svakako značajno iskustvo. Želim da se pokažem u "Partizanu" u najboljem svetlu i da dam sve od sebe kako bih doprineo uspehu kluba i opravdao sjajan doček navijača koji su skandirali moje ime već na prvoj utakmici koju sam odigrao u "crno-belom" dresu počinje razgovor za "Hello!" Erik Đemba.
Talentovanom fudbaleru veoma se dopada Beograd, gde je već stekao prijatelje među saigračima.
- Želim da iskusim život u Beogradu, sve njegove prednosti i mane, da upoznam ljude i komšije sa kojima ću živeti naredne dve godine. Ovde sam dve nedelje i veoma sam srećan, mirno je i svi su veoma ljubazni prema meni. "Partizan" je odličan klub u kome se trenira u odličnim uslovima. Imam i nove prijatelje, kolege iz kluba, Sašu Ilića i Nikolu Ninkovića, koji me uče srpski, mada mislim da mnogo toga što su me naučili ne smem da kažem u javnosti - simpatično govori šarmantni Afrikanac, koji je veoma rano postao otac, prvi put sa svega osamnaest godina.
Njegova najstarija kćerka iz prvog braka Danijel ima četrnaest godina, a kasnije su na svet došle još tri devojčice: devetogodišnja Žoana, Elza, koja ima šest godina, i najmlađa Ajdi, koja ima četiri godine. Erik je danas razveden, samohrani je otac četiri kćerke, koje su uvek uz njega, bez obzira na to u kojoj zemlji ima poslovni angažman. Lako brine o njima i vaspitava ih strogo, u želji da postanu zrele i odgovorne osobe.
- Veoma sam strog otac, ali nikada ne vičem na njih, zapravo sam veoma tih. Posmatram ih i tudim se da ih poznajem najbolje na svetu, a to postižemo tako što dugo razgovaramo o svemu i tako što ih svakodnevno pažljivo posmatram u različitim situacijama i pratim njihove reakcije. Srećan sam jer su vrlo pametne i veoma se dobro razumemo. Moram da priznam da imam sreće, jer kada sam ja bio dečak, bio sam veoma nestašan, pa su mi roditelji govorili "teško tebi kada budeš imao svoju decu ako budu kao ti", ali, eto, liče na mene, ali su mnogo poslušnije. Moj otac je vrlo ponosan na to kako sam vaspitao svoje kćerke - zadovoljno konstatuje Erik.
- Za muškarca veoma je teško da odgaja četiri kćerke potpuno sam, ali navikao sam se i bilo gde da putujem one su sa mnom. Jako mi je važno da provodim što više vremena sa njima, to mi je potrebno jer su one moja snaga.
Slavni fudbaler i njegove četiri devojčice dele i mnoga zajednička interesovanja i ljubav prema sportu.
- Primećujem mnoge svoje osobine kod svojih kćerki, na primer, Žoana je veoma nestrpljiva, kao i ja, i kada nešto želi, to mora odmah da ostvari. Najstarija Danijela je veoma pametna, voli da uči različite jezike i zbog toga voli da putuje sa mnom. Ona piše blog o svakoj zemlji u koju smo putovali, sada je počela da piše blog o Beogradu. Danijel mnogo voli muziku i upravo ovde želi da se prijavi na kasting za "X- faktor". One obožavaju sport, Danijel trenira košarku i veoma je dobra košarkašica, gledao sam njene utakmice nekoliko puta, primetio sam da je veoma agresivna na terenu i vidim da ima odličan šut. Ako i u budućnosti bude želela da igra, svakako ću je podržati. I ostale devojčice su veoma aktivne i vole sport, ali još nisu odlučile šta žele da treniraju.
Trenutno brižni otac pomaže svojim mezimicama da se priviknu na novu sredinu i želi da im što pre obezbedi siguran i topao dom.
- Svakog dana ih vodim u šetnje i trudim se da im ne bude dosadno. Želim da im stvorim dom u Beogradu, upravo gledamo stanove i želim što pre da se odlučimo za neki jer smo trenutno u hotelu, a mislim da hotel nije dobro okruženje za decu. Jedva čekamo da se uselimo u stan jer moja najstarija kćerka zna da kuva i može da mi pomogne u brizi oko najmlađe kćerke, kojoj je svakako potrebno najviše pažnje.
Iako je ostvaren u ulozi roditelja i trenutno je emotivno slobodan, Erik ne odbacuje mogućnost da jednog dana dobije i peto dete.
- Možda jednoga dana dobijem i sina, to je Božja volja i ono što vam Bog da to je vaša sudbina - zaključuje na kraju razgovora vezni igrač "Partizana".

Piše: Jelena Vlahović
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Top story

Najnovije vesti