Čuveni kuvar Džejmi Oliver nema nameru da ode sa ovog sveta kao ostali ljudi, već želi da se njegovo telo kremira u peći na drva - onakvoj kakva se koristi za dobru, pravu, italijansku picu
Džejmi je otkrio da želi "kulinarski" pristup sahrani, ali ukoliko se njegove želje ostvare, biće potrebno više vremena nego što je uobičajeno da od njega postane pepeo.
Peć za kremaciju radi ne temperaturi od 870 do 980 stepeni Celzijusa, kako bi se osiguralo da telo bude skoro potpuno dezintegrisano, dok se italijanski specijalitet peče na temperaturama obično ne višim od 425 stepeni.
Osim posebne "termičke obrade", Džejmi želi da njegov odlazak uveliča još jedna velika ljubav - muzika.
- Dok kovčeg bude išao ka peći, želim da svira Mr Brightside (The Killers), a zatim bi posle Nothing Gold Can Stay (pesma Roberta Frosta), Džuls i deca rekli nekoliko reči. Posle toga bi Džejmi Kalum pevao Bon Džovijevu Livin' On A Prayer, a onda bi me spalili u peći na drva - rekao je Džejmi.
Kako je rekao 41-godišnji najpoznatiji kuvar na svetu, želi da bude zapamćen kao "donekle ok tip, koji je morao da ode".
Iako para vrti gde burgija neće, Džejmijeva "sahrana iz snova" ne bi bila moguća po propisima koji važe u Velikoj Britaniji.
Pročitajte još
Milomir Marić nije samo novinar, karijeru su mu obeležile ove serije
Serija Milomira Marića bila je veoma popularna
12/11/2024
Saznajte višeOca Vuka Kostića gledali ste u Srećnim ljudima, dve ulice nose njegovo ime
Otac Vuka Kostića bio je poznati glumac
12/11/2024
Saznajte višeČarna je ista tata! Prva fotografija Anđelkinog muža sa mezimicom
Porodica Anđelke Prpić uživa na Žabljaku
12/11/2024
Saznajte višeKum Ace Sofronijevića sin čuvenog pevača: Otpevao najveći hit, doživeo najgoru sudbinu
Kum Ace Sofronijevića sin preminulog pevača
12/11/2024
Saznajte višeSaša Popović doneo hitnu odluku, ostao bez najvrednijeg?!
Odluka Saše Popovića tiče se vrednog vozila
12/11/2024
Saznajte višeMegan Foks čeka četvrto dete! Vest o trudnoći saopštila na nesvakidašnji način
Trudna Megan Foks
12/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)