Čuveni kuvar Džejmi Oliver nema nameru da ode sa ovog sveta kao ostali ljudi, već želi da se njegovo telo kremira u peći na drva - onakvoj kakva se koristi za dobru, pravu, italijansku picu
Džejmi je otkrio da želi "kulinarski" pristup sahrani, ali ukoliko se njegove želje ostvare, biće potrebno više vremena nego što je uobičajeno da od njega postane pepeo.
Peć za kremaciju radi ne temperaturi od 870 do 980 stepeni Celzijusa, kako bi se osiguralo da telo bude skoro potpuno dezintegrisano, dok se italijanski specijalitet peče na temperaturama obično ne višim od 425 stepeni.
Osim posebne "termičke obrade", Džejmi želi da njegov odlazak uveliča još jedna velika ljubav - muzika.
- Dok kovčeg bude išao ka peći, želim da svira Mr Brightside (The Killers), a zatim bi posle Nothing Gold Can Stay (pesma Roberta Frosta), Džuls i deca rekli nekoliko reči. Posle toga bi Džejmi Kalum pevao Bon Džovijevu Livin' On A Prayer, a onda bi me spalili u peći na drva - rekao je Džejmi.
Kako je rekao 41-godišnji najpoznatiji kuvar na svetu, želi da bude zapamćen kao "donekle ok tip, koji je morao da ode".
Iako para vrti gde burgija neće, Džejmijeva "sahrana iz snova" ne bi bila moguća po propisima koji važe u Velikoj Britaniji.
Pročitajte još
Porodica Živojinović okupila estradu, veselje počelo
Boba Živojinović okupio saradnike i prijatelje
10/03/2025
Saznajte višePotvrđeno! Marija Šerifović zakazala šesti koncert u Sava centru
Marija Šerifović najavila šesti koncert u Sava centru
10/03/2025
Saznajte višeSuzana se živa isplakala, poslednja poruka Saše Popovića
Poslednja poruka Saše Popovića pokazuje da je bio čovek velikog srca
10/03/2025
Saznajte višeOtišla je u zemlju koride i fudbala, pogledajte šta Aleksandra Jeftanović radi u Španiji
Aleksandra Jeftanović na putovanju, evo kako uživa
10/03/2025
Saznajte višeCeca Bojković povukla se iz javnosti zbog bolesti
Zdravstveno stanje Cece Bojković narušeno je
10/03/2025
Saznajte višeOliver Mandić hospitalizovan, sutra ga očekuje operacija
Oliver Mandić bolestan je, sledi operacija
10/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)