Dejvid Bouvi ostavio porodici ogromno bogatstvo

Dejvid Bouvi ostavio porodici ogromno bogatstvo

Autor: | 14/01/2016

0

Dejvid Bouvi je iza sebe ostavio bogatstvo od neverovatnih 135 miliona funti, a prema pisanju britanskih tabloida sav novac je ostavio supruzi Iman, ćerki i sinu.

Legendarni muzičar je tokom sedamdesetih bio na ivici bankrota, ali je pametnim poslovnim potezom uspeo da vrati bogatstvo.

Uz pomoć pametnog poslovnog plana osigurao je povratak autorskih prava na svoje najpoznatije hitove, što mu je donelo milione. "Prudential Insurance Company" mu je za prvih 25 albuma snimljenih do 1990. godine isplatila 37 miliona funti.

Dejvid Bouvi je u svojoj karijeri napisao više od 700 pesama i prodao 140 miliona albuma.

- Bio je dovoljno pametan da povuče poslovne poteze kojima je osigurao svoju porodicu. Mnogi muzičari nisu toliko pametni, pa ostanu bez autorskih prava na svoja dela. Ipak, on je uspeo da zadrži svoje nasleđe u sopstvenim rukama. Njegove su pesme bile njegova deca - rekao je Dejvid Pulman, bankar koji je smislio plan koji je muzičaru vratio milione.

Pulman tvrdi da je Bouvi svoju porodicu finansijski osigurao još pre svog 50. rođendana. Veliki deo njegove zarade rezultat je i niza veoma uspešnih svetskih turneja, a procenjuje se da je samo od poslednje zaradio 41 milion funti.

Nakon pevačeve smrti tri njegova albuma, uključujući poslednji "Blackstar", popela su se na vrhove muzičkih lista.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: dejvid bouvi

Najnovije vesti