Vasilis Spanulis: Srbija je zemlja košarke, a Beograd je moj grad

Vasilis Spanulis: Srbija je zemlja košarke, a Beograd je moj grad

Autor: | 20/09/2017

0

As Olimpijakosa i prijatelj Srbije i našeg naroda Vasilis Spanulis nije bio na Evropskom prvenstvu. Pre dve godine je skinuo dres reprezentacije sa kojom je 2005. u Beogradu postao šampion Evrope i otišao u legendu. Ostao je da predvodi Olimpijakos, sa kojim je dva puta bio klupski prvak Evrope. Jednom mu je to uspelo i sa Panatinaikosom.

 

Beograd vam je ostao u lepom sećanju, 2005. ste u našem glavnom gradu osvojili Evropsko prvenstvo?

- Imam divne uspomene iz tog vremena. To je bio moj prvi veliki trofej. Krenuli smo turnir loše, ali smo u nokaut fazi igrali sjajno i doneli u to vreme veliku radost naciji. Nikada neću zaboraviti taj turnir i tu zlatnu medalju - rekao je Spanulis za “Blic”.

 

Za našu prestonicu vas veže još jedna lepa stvar, jedan od terena u gradu nosi vaše ime?

- Da, i ja sam neverovatno ponosan na tako nešto. Srbija je zemlja košarke, i imala je, ima i imaće fantastične igrače, tako da imati svoj teren u prestonici takve zemlje je zaista nešto posebno. Veoma sam zahvalan mojoj agenciji „Beobasket“ da je osmislila i sprovela tu ideju. Sam teren je prelep, kvalitetan i na sjajnoj lokaciji, što me čini posebno srećnim.

Često ste gost Beograda, vaše mišljenje o našem gradu, hrani, ženama, provodu?

- Da, veoma sam često u Beogradu. Poznajem grad, ljude i način života. Sve je sjajno i veoma slično atinskom načinu života, pa se stoga u Beogradu uvek osećam jako prijatno.

Učili ste od najboljih srpskih trenera, koliki su oni imali uticaj na razvoj vašu karijere?

- U karijeri sam radio sa dva srpska trenera, Željkom Obradovićem i Dušanom Ivkovićem, i obojica su imali izuzetno veliki uticaj na moj košarkaški razvoj. Imao sam sreće da sam radio sa nekim od najboljih srpskih trenera.

 

Koga cenite od srpskih košarkaša i s kim ste prijatelj?

- Veoma mi je teško da izdvojim bilo koga jer sam igrao sa velikim brojem sjajnih srpskih igrača i postao i ostao prijatelj sa mnogima od njih. Teško mi je u plejadi bivših i sadašnjih asova iz Srbije da izdvojim nekoga ko je najbolji jer zaista ima puno igrača koji su obeležili svoje vreme i bili istinske zvezde.

Svaki put čekate dete kad osvojite Evroligu. Je l‘ to slučajnost ili namera?

- To je zaista čista slučajnost - dodaje Spanulis.

hellomagazin.rs Printscreen/Youtube

Pročitajte još

Najnovije vesti